Toiminnot

Etusivu

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 5. joulukuuta 2017 kello 11.20 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset)

Esittelyssä / uutisia

 • Kirkkomme Aamun Koitossa osa 40: Rakastakaa isänmaatamme - julkaisuaikaan jo edesmenneen Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Hermanin (1878-1961) sortavalalaisessa Elämän Sanassa 1939 alkuaan julkaistu opetuspuhe itsenäisyyspäivän aattona 1972 ilmestyneessä joulukuun lehdessä - (5.12.2017)
 • Kirkkomme Aamun Koitossa osa 39: Suomenkielinen luostari voitaisiin perustaa - todennäköisesti lehden vastaavan toimittajan isä Erkki Piiroisen kirjoittama haastattelu tuolloin Valamossa eläneen pappismunkki Savvan ajatuksista Suomen luostarielämästä huhtikuun 1959 numerossa (3.12.2017)
 • Kirkkomme Aamun Koitossa osa 38: Sydämellä uskoen tullaan vanhurskaiksi - Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Paavalin Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkossa SOOL:n 25-vuotisjuhlan jumalanpalveluksessa pitämä opetuspuhe joulukuun 1976 numerossa (1.12.2017)
 • Arkkimandriitta Sofroni Saharov: Hengestä ja elämästä - ohjaajavanhuksen hengellisiä mietelmiä
 • Kirkkomme Aamun Koitossa osa 37: Ilomantsilainen ortodoksia Ruotsin vallan aikana - fil.tri Veijo Saloheimon Ilomantsin Hattuvaarassa Petrun praasniekassa 29.6.1972 pitämä juhlapuhe syyskuun 1972 numerossa (24.11.2017)

Uusia julkaisuja

 • Ortodoksisia lehtiä
 • Uusia ortodoksisuutta käsitteleviä tai sitä sivuavia kirjoja:
  • Eija Ipatti: Tukassa tuulen kiharat - runokirja tuomaan hymyä ja hyvää mieltä päivääsi (16.11.2017)
  • Tatjana Ševtšenko: Igumeni Hariton - elämäkerta Valamon luostarin johtajasta, igumeni Haritonista (6.11.2017)
  • Arkkipiispa Leo (toim. & käänn.): Koin blahoslovindu - karjalankielinen kodinsiunaus (2.11.2017)
  • Serafim Seppälä (toim. ja suom.): Keisarin edessä - Kaksi ateenalaista apologiaa - (26.10.2017)
  • Munkki Damaskinos Ksenofontoslainen (toim.): Serafeja korkeampi - (23.10.2017)

Kirkkomme Aamun Koitossa

Päivän video


Viimeisessä ortodoksisia sakramentteja esittelevässä videosarjan videossa KS Joensuun piispa Arseni esittelee eräitä poikkeuksia ja käytäntöjä sakramenttien osalta.
Du kan få svenska undertexter på videon genom att välja språk: svenska.
Videoon saa ruotsinkielisen tekstityksen valitsemalla kieleksi: ruotsi.
Kuvaus, äänitys ja toteutus: Ortodoksi.net/HAP, svenska undertexter: Jari Mustonen
(Katso myös edellinen "Päivän video": https://youtu.be/sNvc7z58cHc)

Aiemmat videotallenteet: Ortodoksi.net-YouTube-kanava


Kirkkovuoden kierrossa

maaliskuun 21. päivä 2018

Seuraavat muistopäivät


Ortodoksi.net sosiaalisessa mediassa

 • Ortodoksi.net Facebookissa - tämän julkisen profiilin lukeminen ei edellytä Fb:iin liittymistä
 • Liity Ortodoksi.netin omaan suljettuun Facebookin keskusteluryhmään: Liity siellä voi keskustella monelaisista ortodoksisista asioista. Liittyminen tapahtuu omalla nimellä ja omalla Fb-profiililla. Hyväksyminen ryhmään edellyttää myös, että hakija vastaa suomeksi kaikkiin kolmeen helppoon kysymykseen, jotka esitetään rekisteröitymisen yhteydessä.
 • Ortodoksi.net Twitterissä. Seuraa twiittejä ja liity sivuston seuraajaksi.
 • Ortodoksi.netin YouTube-kanava
 • Ortodoksi.netin ylläpidolle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen, jonka alkuosa on: info ja loppuosa: ortodoksi.net. Varaosoitteena on gmail-osoite, jonka alkuosana on: yllapito.ortodoksinet (huomaa, ettei sanassa ortodoksinet ole pistettä välissä).

Uudelleen avatuilla sivuilla on todennäköisesti jotkut tiedot vanhentuneita tai jopa virheellisiä tai jotkut linkit eivät toimi. Ole ystävällinen ja auta meitä tekemään sivuista parempia ja kerro puutteista, virheistä, korjaus- ja lisäysehdotuksista ylläpidolle ylläolevalla sähköpostilla. Huomioithan, että myös ortodoksi.net-loppuisessa osoitteessamme on ajoittain ollut ongelmia vastaanottaa viestejä. Käytä siksi toistaiseksi viestityksessä molempia osoitteita, varsinaista ja varaosoitetta.


Ortodoksi.net on vapaaehtoisten yksityisten Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten ylläpitämä sivusto. Yhteystiedot löytyvät sivuston esittelystä ja ylläpitäjät heidän esittelysivultaan. Tänään keskiviikkona, maaliskuun 21. päivänä Ortodoksi.net -sivustolla on 12 913 sivua, joista 5 187 on laajoja artikkeleita. Lisäksi Ortodoksi.net -sivustolla on 4 076 tiedostoa ja useita tuhansia sivuja liturgisia tekstejä. Haluatko auttaa? Nämä artikkelit meiltä puuttuvat ja nämä artikkelit ovat tynkiä.

Tekijänoikeudet - English.jpg Briefly in English - Porusski.jpg По-Русски - Påsvenska.jpg På Svenska - Other languages