Toiminnot

Ariadne Fryygialainen

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 9. marraskuuta 2011 kello 21.27 – tehnyt Mikko (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Pyhä Ariadni (Ariadne) Fryygialainen oli Promyssian (Fryygian) kaupungin virkamiehen, Tertilloksen orjatar keisari Hadrianuksen (117-161) hallituskaudella. Kerran pojan syntymän juhlassa isäntä ehdotti pakanajumalille uhraamista, kristitty Ariadni kieltäytyi osallistumasta jumalattomaan seremoniaan.

Tämän vuoksi häntä pahoinpideltiin ja hänen ruumistaan silvottiin terävillä rautakoukuilla. Sen jälkeen he heittivät marttyyrin vankilaan ja pitivät hänet lopun aikaa nälässä ja vaativat, että hänen tulee palvoa heidän epäjumaliaan.

Kun he vapauttivat pyhän vankilasta, hän lähti kaupungista, mutta Tertillos lähetti etsijiä hänen jälkeensä. Nähdessään, että häntä jahdataan, pyhä juoksi huutaen Jumalaa puolustamaan häntä vihollisiltaan. Yhtäkkiä rukousten voimasta avautui halkeama vuoreen ja pyhä Adriani piiloutui sinne. Tämä ihme loi takaa-ajajissa pelkoa ja hämmennystä. Mielen turmeltuneisuudessa he alkoivat pistellä toisiaan keihäillä.

Muistopäivä

Ortodoksinen kirkko muistelee pyhää marttyyri Ariadni Fryygialaista vuosittain aina hänen omana muistopäivänään syyskuun 18. päivänä.

HAP