Toiminnot

Ero sivun ”Bede Venerabilis” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

Rivi 1: Rivi 1:
'''Bede Venerabilis''' (n. 673–735) eli englanniksi ''Venerable Bede'' tai ''Bede the Venerable'' tai vanhalla englanninkielellä ''Bǣda tai Bēda'' ja latinaksi ''Beda Venerabilis'' oli [[munkki]]na Northumbrian pyhän [[Pietari (apostoli)|Pietari]]n [[luostari]]ssa, joka sijaitsi Monkwearmouthissa, joka nykyisin on osa Sunderlandia, Englannissa. Hän oli kirkkohistorijoitsija, joka kirjoitti Englannin kirkon historian hänen päiviinsä asti. Hänen kuuluisin teoksensa on ''Historia ecclesiastica gentis Anglorum'' eli ''Englantilaisten kirkkohistoria''. Hänen muistopäivänsä on 27.5.
+
'''Bede Venerabilis''' (n. 673–735) eli englanniksi ''Venerable Bede'' tai ''Bede the Venerable'' tai vanhalla englanninkielellä ''Bǣda tai Bēda'' ja latinaksi ''Beda Venerabilis'' oli [[munkki]]na Northumbrian pyhän [[Pietari (apostoli)|Pietari]]n [[luostari]]ssa, joka sijaitsi Monkwearmouthissa, joka nykyisin on osa Sunderlandia, Englannissa. Hän oli kirkkohistorijoitsija, joka kirjoitti Englannin kirkon historian hänen päiviinsä asti. Hänen kuuluisin teoksensa on ''Historia ecclesiastica gentis Anglorum'' eli ''Englantilaisten kirkkohistoria''. Hänen muistopäivänsä on 26.5.
  
 
'''[[Käyttäjä:Petja|Petja Pyykkönen]]'''
 
'''[[Käyttäjä:Petja|Petja Pyykkönen]]'''

Versio 5. toukokuuta 2012 kello 13.50

Bede Venerabilis (n. 673–735) eli englanniksi Venerable Bede tai Bede the Venerable tai vanhalla englanninkielellä Bǣda tai Bēda ja latinaksi Beda Venerabilis oli munkkina Northumbrian pyhän Pietarin luostarissa, joka sijaitsi Monkwearmouthissa, joka nykyisin on osa Sunderlandia, Englannissa. Hän oli kirkkohistorijoitsija, joka kirjoitti Englannin kirkon historian hänen päiviinsä asti. Hänen kuuluisin teoksensa on Historia ecclesiastica gentis Anglorum eli Englantilaisten kirkkohistoria. Hänen muistopäivänsä on 26.5.

Petja Pyykkönen

Muualla Internetissä