Toiminnot

Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Lisäohjeita)
(Uusia julkaisuja)
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''MediaWiki on onnistuneesti asennettu.'''
+
__NOTOC__
 +
[[Kuva:uusi-logo-01d.jpg|thumb|150 px|<center>'''{{#time: j.n.}}2018'''</center>]]
 +
== Ortodoksi.net tiedottaa ==
 +
Käytä artikkeliden tai asian hakuun Ortodoksi.netin [https://www.ortodoksi.net/index.php?search hakuruutua]. Kirjoita ruutuun hakusana ja paina enter.<br>
 +
<small>(Jos huomaat sivuilla vanhentunutta tai muuttunutta tietoa, kerro siitä meille sähköpostilla: '''info(at)ortodoksi.net'''</small>
 +
* '''[[Kirkollinen palkitseminen Suomen ortodoksisessa kirkossa]]''' - (10.5.2022)
 +
* [[Patriarkan puhe pääsiäisenä 2022|'''HP Konstantinopolin Ekumeenisen patriarkka Bartholomeuksen tervehdys Kristuksen ylösnousemusjuhlan palveluksen jälkeen Pääsiäisenä 2022''']] - (24.4.2022)
 +
* '''[[Rukous pakolaisten puolesta]]''' - (17.3.2022)
 +
* '''Ortodoksi.netin''' [https://www.youtube.com/playlist?list=PLzFB2b4i3qpHsJg5-6bhIRrOA4sO8-Tb7 '''videolistalta'''] löytyvät nyt Mikkelissä 19.2.2022 pidetyn luentosarjan "Pyhät ja pyhyys ortodoksisuudesa" kaikki neljä luentoa <u>erillisinä videoina</u>, ja videon lisätiedoista löytyy ko. videon tekstitiedoston osoite.
 +
* Ortodoksi.net siirtää tänne ajoittain sellaisia Facebookissa julkaistuja viestejä, jotka eivät perustu osittain tai kokonaan Ortodoksi.netin omilla perussivuilla oleviin artikkeleihin. Tällaiset tekstit löytyvät jatkossakin luokasta [https://www.ortodoksi.net/index.php/Luokka:Fb-info '''Luokka:Fb-info''']
 +
* Fb [https://www.facebook.com/groups/ortodoksi.net.info '''Ortodoksi.net INFO''']:
 +
** [[FB-INFO: 010522|'''Patriarkka Bartholomeos: Se, mitä Ukrainassa tapahtuu, on häpeä, joka leimaa ikuisesti ne, jotka sen aiheuttivat''']] - (1.5.2022)
 +
** [[FB-INFO: 150422-2|'''Kiovan metropoliitta Epifani: Olemme valmiita aloittamaan vuoropuhelun yhtenäisyyden puolesta ilman ehtoja''']] - (14.4.2022)
 +
** Lue lisää luokasta [https://www.ortodoksi.net/index.php/Luokka:Fb-info '''Luokka:Fb-info''']
 +
* Jälleen uusi akatistoksen suomennos löytyy nyt sivuiltamme:<br>
 +
** '''[[Akatistos Johannes Kastajalle]]''' - isä Markku Kinkin suomennos - (20.2.2022)
 +
* Joko sinulla on tehtynä hoitotahto ja myös '''[[Sielunhoitotahto]]''' - tuolta löytyy malli siihen. - (26.11.2021)
 +
* Uusi ortodoksinen opetuksellinen sivusto avattu: [https://www.ortodoksisto.fi/ '''Ortodoksisto'''] - myös Ortodoksi.net on mukana mm. sisällön ja kuvien tuotannossa - (22.11.2021)
 +
* [[Juhlien nuotit]] - tietoja kanttori '''Jarmo Hutun''' nuotittamista juhlien nuoteista (3.10.2021)
 +
* Toimintamme Facebookissa keskittyy omalla oikealla nimellä rekisteröitymisen vaativalle sivulle [https://www.facebook.com/groups/358415718246628 '''Ortodoksi.net INFO''']. Tervetuoloa sinnekin mukaan!
 +
<!--== Ajankohtaista / Esittelyssä ==
 +
* '''[[Ortodoksisen uskonnon yo-koe keväällä 2021]]''' - (30.3.2021)
 +
* [[Valamo - Historiaa ja kuvia Laatokan luostarisaarilta (kirja)|'''Valamo - Historiaa ja kuvia Laatokan luostarisaarilta''']] - (20.2.2021)
 +
* [[Valamo_ja_sen_sanoma_(kirja)|'''Valamo ja sen sanoma''']] - upea tietoteos Valamon luostarista - (17.2.2021)
 +
* [[Media:Kalenteri-2021.pdf|'''Vuoden 2021 ortodoksinen kalenteri''']] Ortodoksi.netissä - kiitos Erkki Petsalolle! - (25.1.2021)
 +
-->
  
Lisätietoja käytöstä on sivulla [http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Contents User's Guide].
+
== Ortodoksisia oppikirjoja ==
 +
* '''Dimitri Tarvasaho: [[Ortodoksisen kirkon pyhät toimitukset]]''' - oppikirja vuodelta 1965
 +
* '''Dimitri Tarvasaho: [[Dimitri Tarvasaho: Ortodoksisen kirkon historia|Ortodoksisen kirkon historia]]''' - oppikirja vuodelta 1954
 +
== 360-panoraamakuvia ==
 +
* [[360-kuvia ortodoksisista kirkoista|'''Ns. 360-panoraamakuvia Suomen ortodoksista kirkoista''']]
 +
<!--== Arkistojen ja kirjahyllyjen kätköistä ==
 +
* [[Arsenie Boca|Vanhus '''Arsenie Bocan''']] kanoanisaatio etenee [https://www.facebook.com/Ortodoksi.net/posts/2665199723511388 Romaniassa] - (7.9.2019, nosto 31.1.2020)
 +
* Erkki Piiroinen: [[Sielunpaimenia ja kirkon miehiä (kirja)|'''Sielunpaimenia ja kirkon miehiä''']] - kirjan kirkkomme sojdan aikaisista ja sen jälkeisistä vaikuttajista . (3.11.2019)
 +
* Arkkimandriitta Panteleimon (toim.): [[Lintulan kronikka (kirja)|'''Lintulan kronikka''']] - Arkkimandriitta (nyk. metropoliitta) Panteleimonin kirja Lintulan luostarin historiasta. - (3.11.2019)
 +
-->
 +
<!--== Viikon / kuukauden kirjaesittely ==
 +
-->
 +
== Uusia julkaisuja ==
 +
* Uusia ortodoksisuutta käsitteleviä tai sitä sivuavia kirjoja
 +
** Seraphim Rose: [[Nihilismi (kirja)|'''Nihilismi''' – Modernin aikakauden vallankumouksen alku ja juuri]] - (7.5.2022)
 +
** Timo Lehtonen: '''[[Karjalan kadonneet kirkot ja tsasounat (kirja)|Karjalan kadonneet kirkot ja tsasounat]]''' - Laaja hakuteos vanhan Karjalan kirkoista ja tšasounista - (26.4.2022)
 +
** Arkkitehtitoimisto Freese Oy: [[Pyhän Kolminaisuuden kirkko (kirja)|'''Pyhän Kolminaisuuden kirkko''']] - rakennushistoriaselvitys 15.5.2021 - upea lukulahja koronavangituille ja kaikille muillekin historiasta kiinnostuneille - (14.2.2022)
 +
<!--* Ortodoksisia lehtiä
 +
** [https://www.lukusali.fi/index.html?p=Ortodoksiviesti&i=bca4612c-88b4-11eb-93bb-00155d64030a '''Ortodoksiviesti 3/21'''] - on ilmestynyt - (25.3.2021)
 +
** Uusin ja samalla viimeinen (vanhamuotoinen) [https://aamunkoitto.fi/sites/aamunkoitto.fi/files/lehdet/ak0520-pdf-lehti-srk.pdf '''Aamun Koitto nr. 5/2020'''] on ilmestynyt paperilehtenä teemanaan ''"Vapaus"'' - (28.10.2020)-->
 +
* Väitöskirja
 +
** TT Juha Riikonen: [[Kirkko politiikan syleilyssä (väitöskirja)|'''Kirkko politiikan syleilyssä''']] - vuodelta 2007 - (28.10.2021)
 +
{{Malline:Kk}}
  
=== Lisäohjeita ===
+
== Ortodoksi.net sosiaalisessa mediassa ==
 
+
* Ortodoksi.netin nykyinen aktiivinen Facebook-sivu on nimeltään [https://www.facebook.com/groups/358415718246628/ '''Ortodoksi.net INFO'''] ja sivulle pääset tuosta nimestä aukeavan linkin kautta. Vanhat Facebook-sivustot ovat toistaiseksi tuumaustauolla, eivätkä ne ole julkisessa käytössä. Tuo INFO-ryhmäsivusto Facebookissa edellyttää reksiteröitymisen omalla oikealla nimellä ja vastaamisen yhteen rekistetöitymisen yhteydessä esitettyyn helppoon kysymykseen. Ortodoksi.net INFO sivusto on tarkoitettu LIVE-striimauksille, videoille ja valokuville sekä ylläpidon tuottamalle yleiselle infolle, joista voi myös keskustella. Keskustelu on moderoitua, eikä sivustolla sallita vihapuhetta tai muutakaan kielteistä keskustelukulttuuria. Sivusto on tarkoitettu vain henkilöjäsenille ja sääntöjen vastainen toiminta aiheuttaa ryhmästä poistamisen.
* [http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Configuration_settings Asetusten teko-ohjeita]
+
* Ortodoksi.net [http://twitter.com/Ortodoksinet Twitterissä]. Seuraa twiittejä ja liity sivuston seuraajaksi.
* [http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:FAQ MediaWikin FAQ]
+
* Ortodoksi.netin [https://www.youtube.com/channel/UCnM0JWM1aHUlPYnZcvYLxlQ YouTube-kanava]
* [http://www.mediawiki.org/wiki/Category:Extensions Wikin lisäpalikat]
+
* Ortodoksi.netin Instagram löytyy osoitteesta [https://www.instagram.com/ortodoksinet/ https://www.instagram.com/ortodoksinet/]
* [http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Category Lisätietoa kategorioista]
+
* Ortodoksi.netin ylläpidolle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen, jonka alkuosa on: '''info''' ja loppuosa: '''ortodoksi.net''' Varaosoitteena on gmail-osoite, jonka alkuosana on: '''yllapito.ortodoksinet''' (huomaa, ettei sanassa ortodoksinet ole pistettä välissä).
* [http://www.orthodoxwiki.org/Special:Categories Orhodoxwikin kategoriat] -> suomeksi: [http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Luokittelu  Luokittelu wikipediassa]
+
---------
* [http://www.orthodoxwiki.org Orthodoxwiki]
+
Näillä sivuillamme ovat todennäköisesti jotkut tiedot vanhentuneita tai jopa virheellisiä tai jotkut linkit eivät toimi. Resurssimme eivät riitä aina niiden havaitsemiseen ja korjaamiseen, siksi:
 
+
* kun törmäät virheisiin, puutteisiin tai sellaiselle sivulle, jonka tiedot eivät ole ajan tasalla, ole ystävällinen ja auta meitä tekemään sivuista parempia ja kerro puutteista, virheistä, korjaus- ja lisäysehdotuksista ylläpidolle ylläolevalla sähköpostilla. Käytä viestityksessä molempia osoitteita, varsinaista ja varaosoitetta.
Kokeilkaa tämän sivun muokkausta!
+
---------
T: Petja
+
{{Footer}}

Nykyinen versio 12. toukokuuta 2022 kello 09.41

22.5.2018

Ortodoksi.net tiedottaa

Käytä artikkeliden tai asian hakuun Ortodoksi.netin hakuruutua. Kirjoita ruutuun hakusana ja paina enter.
(Jos huomaat sivuilla vanhentunutta tai muuttunutta tietoa, kerro siitä meille sähköpostilla: info(at)ortodoksi.net

Ortodoksisia oppikirjoja

360-panoraamakuvia

Uusia julkaisuja

Kirkkovuoden kierrossa

Vuoden 2022 ortodoksinen kalenteri

  • Suuri paasto alkaa 28.2.2022 ja pääsiäinen on 17.4.2022.

toukokuun 22. päivä 2022

Seuraavat muistopäivät


Ortodoksi.net sosiaalisessa mediassa

  • Ortodoksi.netin nykyinen aktiivinen Facebook-sivu on nimeltään Ortodoksi.net INFO ja sivulle pääset tuosta nimestä aukeavan linkin kautta. Vanhat Facebook-sivustot ovat toistaiseksi tuumaustauolla, eivätkä ne ole julkisessa käytössä. Tuo INFO-ryhmäsivusto Facebookissa edellyttää reksiteröitymisen omalla oikealla nimellä ja vastaamisen yhteen rekistetöitymisen yhteydessä esitettyyn helppoon kysymykseen. Ortodoksi.net INFO sivusto on tarkoitettu LIVE-striimauksille, videoille ja valokuville sekä ylläpidon tuottamalle yleiselle infolle, joista voi myös keskustella. Keskustelu on moderoitua, eikä sivustolla sallita vihapuhetta tai muutakaan kielteistä keskustelukulttuuria. Sivusto on tarkoitettu vain henkilöjäsenille ja sääntöjen vastainen toiminta aiheuttaa ryhmästä poistamisen.
  • Ortodoksi.net Twitterissä. Seuraa twiittejä ja liity sivuston seuraajaksi.
  • Ortodoksi.netin YouTube-kanava
  • Ortodoksi.netin Instagram löytyy osoitteesta https://www.instagram.com/ortodoksinet/
  • Ortodoksi.netin ylläpidolle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen, jonka alkuosa on: info ja loppuosa: ortodoksi.net Varaosoitteena on gmail-osoite, jonka alkuosana on: yllapito.ortodoksinet (huomaa, ettei sanassa ortodoksinet ole pistettä välissä).

Näillä sivuillamme ovat todennäköisesti jotkut tiedot vanhentuneita tai jopa virheellisiä tai jotkut linkit eivät toimi. Resurssimme eivät riitä aina niiden havaitsemiseen ja korjaamiseen, siksi:

  • kun törmäät virheisiin, puutteisiin tai sellaiselle sivulle, jonka tiedot eivät ole ajan tasalla, ole ystävällinen ja auta meitä tekemään sivuista parempia ja kerro puutteista, virheistä, korjaus- ja lisäysehdotuksista ylläpidolle ylläolevalla sähköpostilla. Käytä viestityksessä molempia osoitteita, varsinaista ja varaosoitetta.

Ortodoksi.net on vapaaehtoisten yksityisten Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten ylläpitämä sivusto. Suomen ortodoksinen kirkko ei ole vastuussa sivuilla julkaistusta materiaalista, kirkon viralliset sivut ovat osoitteessa https://www.ort.fi
Ortodoksi.net-sivustomme ei kuitenkaan toimi tietoisesti vastoin kirkkomme oppia ja opetusta, vaan haluaa välitää siitä mahdollisimman oikeaa tietoa.
Yhteystiedot löytyvät sivuston esittelystä ja ylläpitäjät heidän esittelysivultaan. Tänään sunnuntaina, toukokuun 22. päivänä Ortodoksi.net -sivustolla on 15 419 sivua, joista 5 481 on laajoja artikkeleita. Lisäksi Ortodoksi.net -sivustolla on 5 145 tiedostoa ja useita tuhansia sivuja liturgisia tekstejä. Haluatko auttaa? Nämä artikkelit meiltä puuttuvat ja nämä artikkelit ovat tynkiä.

Tekijänoikeudet - English.jpg Briefly in English - Porusski.jpg По-Русски - Påsvenska.jpg På Svenska - Other languages