Toiminnot

FB-INFO: 150422-2

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 15. huhtikuuta 2022 kello 21.43 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: == Kiovan metropoliitta Epifani: Olemme valmiita aloittamaan vuoropuhelun yhtenäisyyden puolesta ilman ehtoja == <br> Kiovan metropoliitta '''Epifani''' antoi tärkeän haastatte...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Kiovan metropoliitta Epifani: Olemme valmiita aloittamaan vuoropuhelun yhtenäisyyden puolesta ilman ehtoja


Kiovan metropoliitta Epifani antoi tärkeän haastattelun siitä, miten Ukrainan kirkko kokee sotilaallisen hyökkäyksen, mitä kirkon sisällä tapahtuu ja onko se valmis ottamaan vastaan seurakuntien lisäksi myös venäläisestä kirkosta etääntyneet piispat.

”Niin vaikeana aikana voimme saada apua vain Jumalalta, Jumala todella auttaa meitä. Voimme nähdä sen jopa tämän kauhean sodan ensimmäisistä päivistä lähtien.”

”Kiova olisi voinut kaatua minä hetkenä hyvänsä, mutta Jumalan armosta se ei kaatunut. Ja kuten näette, Jumalan avulla Kiovan, Tsernifin ja Sumin alueet vapautettiin vähitellen, ja olen vakuuttunut, että tulevaisuudessa saavutamme vähitellen voiton idässä", metropoliitta Epifani sanoi puhuessaan ukrainalaisisella verkkosivustolla www.lb.ua ja vastatessaan esitettyihin kysymyksiin, kuinka näin vaikeina aikoina ei voi menettää uskoaan.

Metropoliitta Epifani oleskelee Kiovassa asunnossaan Pyhän Mikaelin luostarissa. Vaikka hän myöntää, että erityisesti ensimmäisinä päivinä vaara oli erittäin suuri, koska luostariin kohdistui useita hyökkäyksiä, jotka onnistuttiin torjumaan.

”Erilaisten salaisen palvelun todisteista tiedän, että olen venäläisille uhkaa aiheuttavien ihmisten listalla. Mutta minun täytyy olla siellä, missä laumani tarvitsee minua. Kun tuli uutinen, että Borodjanka avautui miinanraivauksen jälkeen ja että siellä oli mahdollisuus mennä tapaamaan ihmisiä, päätin epäröimättä lähteä, vaikka se voi olla vaarallista”, hän sanoi.

"Meidän on voitettava nämä meille sattuneet koettelemukset, muuta ulospääsyä ei ole. Meidän on taisteltava loppuun asti estääksemme tämän maassamme nyt riehuvan pahan leviämisen. Koska sanon aina, varsinkin meitä tukeville ulkomaisille liittolaisillemme, että jos emme selviä, jos kaadumme, tämä paha leviää edelleen ja sota saavuttaa Euroopan koteja", Kiovan metropoliitta sanoi.

Metropolitta puhui myös siitä, kuinka hän näkee ortodoksisen kirkon tulevaisuuden Ukrainassa. "Tyypillisesti Venäjän ortodoksinen kirkko Ukrainassa on itsenäinen, mutta ymmärrämme, että se liittyy hyvin läheisesti Venäjän ortodoksiseen kirkkoon, ja metropoliita Onufri ja hänen oikea kätensä piispa Anthoni ovat Venäjän ortodoksisen kirkon synodin jäseniä", metropolitta Epifani huomautti. Ja hän lisäsi, että sodan alkaessa Onufrin kirkon puolelta ilmani massiivisia protesteja tapahtuneita vastaan, ja monet heistä sanoivat olevansa valmiita katkaisemaan siteensä Moskovan kirkkoon.

Itse asiassa hän korosti, että vaikka sisäisiä siirtoja Moskovasta tapahtuu, se ei muuta tilannetta olennaisesti.

"He ovat osa Moskovan patriarkaattia. Ja päämies, metropoliitta Onufri jatkaa Kirillin muistelemista jumalanpalveluksissa. Nyt näemme, että jossain määrin he yrittävät jälleen ylläpitää tätä rakennetta, kuten tapahtui vuonna 2014."

Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifani (UOK-EK) sanoi olevansa valmis istumaan neuvottelupöytään aloittaakseen vuoropuhelun kaikkien yhtenäisyyden puolesta "Ukrainan ainoassa tunnustetussa autokefalisessa ortodoksisessa kirkossa".

Ja hän lisäsi, että "olemme jo aloittaneet tämän vuoropuhelun alhaalta ylöspäin, koska hyväksymme kirkkoomme ne seurakunnat, jotka ovat valmiita yhtenäisyyteen. Emme vielä julkista sitä, mutta prosessi on edennyt eri alueilla, ei vain lännessä ja keskustassa, vaan myös idässä, Kiovassa ja etelässä. Prosessi on alkanut ja olemme valmiita siihen, että piispat hiippakuntineen voivat liittyä kanoniseen järjestykseen." Kiovan metropoliitta selvensi, "ettei hän halunnut pakottaa Moskovan patriarkaatin edustajia Ukrainan kirkon jurisdiktioon.”

"Haluamme sen olevan rauhallinen (siirtymä). Koska sillä, mitä tehdään rakkaudella, on tulevaisuus, ja sillä, mitä tehdään pakolla, ei ole. Kuten näet, emme aseta vaatimuksia. Sanomme olevamme avoimia, valmiita kommunikoimaan, valmiita unohtamaan kaiken, mitä on tapahtunut viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana. Koska, jos asetamme ehtoja, emme koskaan pysty yhdistymään.”

”Siksi meidän osaltamme ei vaadita parannusta. Pyydämme vain osoittamaan hyvää tahtoa."

Ukrainan ortodoksisen kirkon päämies korosti, että "emme vaadi, me kutsumme. Olen vakuuttunut siitä, että ortodoksiset ukrainalaiset ovat patriootteja. Valitettavasti on myös niitä, jotka työskentelevät avoimesti vihollisen hyväksi."

”Kuten näemme, Moskovan patriarkaatin päämies Kirill siunaa kansamme murhaa. Jos hän pitää Ukrainaa Venäjän kanonisena alueena ja ukrainalaisia laumanaan, uskovaisina, niin miksi hän samalla siunaa heidän tuhoaan", hän sanoi.

"Se on sama "venäläisen maailman" ideologia, joka tukee sotaa, tukee murhia, tukee Ukrainan kansan kansanmurhaa, jonka Kirill ja hänen työtoverinsa loivat. Se on hylättävä ja tuomittava, kuten kaikki kansanmurha", Kiovan metropoliitta sanoi.

Hän totesi myös, "että kysymys Moskovan patriarkan toiminnasta, joka rikkoo ortodoksisen kirkon kanonista järjestystä, olisi otettava esille".

”Kuten Putin, joka hyökkäsi Ukrainan alueelle, Kirill tekee samoin, vain hän tekee sen henkisesti, varsinkin mitä tulee Aleksandrian patriarkaattiin. Jos ortodoksinen maailma ei tuomitse tätä, hän jatkaa aggressiivisuutta.”

”Kuten kaikki nyt tuomitsevat Putinin toimet Ukrainassa, koko ortodoksisen maailman on tuomittava Kirillin toimet Ukrainassa, tuomittava se tosiasia, että hän antoi siunauksensa Ukrainan kansan tuhoamiseen.”

(lähde: https://orthodoxtimes.com/metropolitan-of-kyiv-we-are-ready-to-start-a-dialogue-for-unity-without-conditions/)


Tämä teksti on siirretty sellaisenaan Ortodoksi.netin INFO-sivulta Facebooksita katseltavaksi niille, jotka eivät syystä tai toisesta ole liittyneet Facebookiin. Tätä tekstiä ei indeksoida tavanomaisesti Ortodoksi.net-sivuston luokkiin, vaan ainoastaan luokkaan: Fb-info
(Julkaistu Facebookissa sivulla: Ortodoksi.net INFO perjantaina 15.4.2022)