Toiminnot

Ero sivun ”Febronia Nisibisläinen” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Febronia nisibislainen01.jpg|thumb|Neitsytmarttyyri Febronia Nisibisläinen, muistopäivä 25.6.<br>(&copy; Pyykkönen)]]
+
[[Kuva:Febronia nisibislainen01.jpg|250px|thumb|<center>''Neitsytmarttyyri Febronia Nisibisläinen''<br> muistopäivä 25.6.<br><small>Foto&copy; Pyykkönen</small></center>]]
[[Neitsytmarttyyri]] '''Febronia Nisibisläinen''' kärsi [[marttyyri]]kuoleman keisari Diocletian hallintokaudella (284-305). Febronia kasvoi Sivapoliksen kaupungissa Assyriassa. Hänen tätinsä Bryaena oli [[nunna]]luostarin [[igumenia]] ja piti sukulaistaan tiukemmassa kurissa kuin muita. Febronian muistopäivä on 25.6.
+
[[Neitsytmarttyyri]] '''Febronia Nisibisläinen''' kärsi [[marttyyri]]kuoleman keisari Diocletian hallintokaudella (284-305). Febronia kasvoi Sivapoliksen kaupungissa Assyriassa. Hänen tätinsä Bryaena oli [[nunna]]luostarin [[igumenia]] ja piti sukulaistaan tiukemmassa kurissa kuin muita.  
 +
 
 +
== Muistopäivä ja reliikit==
 +
Neitsytmarttyyri Febronian reliikit siirrettiin [[Konstantinopoli]]in. Pienessä paikallisessa kirkossa säilytettiin hänen arkkunsa, jonka sanotaan olevan ihmeitätekevä ja parantava. Ortodoksinen kirkko muistelee neitsytmarttyyri Febroniaa vuosittain 25.6.
  
 
'''[[Käyttäjä:Petja|Petja Pyykkönen]]'''
 
'''[[Käyttäjä:Petja|Petja Pyykkönen]]'''
  
'''Muualla Internetissä:'''
+
== Aiheesta muualla ==
 
 
 
* [http://ocafs.oca.org/FeastSaintsViewer.asp?SID=4&ID=1&FSID=101812 OCA]
 
* [http://ocafs.oca.org/FeastSaintsViewer.asp?SID=4&ID=1&FSID=101812 OCA]
  
 +
[[Luokka:Marttyyrit]]
 +
[[Luokka:Nunnaluostarit]]
 
[[Luokka:Pyhät]]
 
[[Luokka:Pyhät]]
 
[[Luokka:Tyngät]]
 
[[Luokka:Tyngät]]

Versio 27. marraskuuta 2010 kello 22.20

Neitsytmarttyyri Febronia Nisibisläinen
muistopäivä 25.6.
Foto© Pyykkönen

Neitsytmarttyyri Febronia Nisibisläinen kärsi marttyyrikuoleman keisari Diocletian hallintokaudella (284-305). Febronia kasvoi Sivapoliksen kaupungissa Assyriassa. Hänen tätinsä Bryaena oli nunnaluostarin igumenia ja piti sukulaistaan tiukemmassa kurissa kuin muita.

Muistopäivä ja reliikit

Neitsytmarttyyri Febronian reliikit siirrettiin Konstantinopoliin. Pienessä paikallisessa kirkossa säilytettiin hänen arkkunsa, jonka sanotaan olevan ihmeitätekevä ja parantava. Ortodoksinen kirkko muistelee neitsytmarttyyri Febroniaa vuosittain 25.6.

Petja Pyykkönen

Aiheesta muualla