Toiminnot

Ero sivun ”Filon Karpasian piispa” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: Pyhä '''Filon''' oli 300-luvulla, jakamattoman kirkon aikaan, Rooman kirkon diakoni ja maineikas sananjulistaja. Rooman valtakuntaa hallitsi lännessä keisari Honorius (395-423)...)
 
 
Rivi 1: Rivi 1:
Pyhä '''Filon''' oli 300-luvulla, jakamattoman kirkon aikaan, Rooman kirkon [[diakoni]] ja maineikas sananjulistaja. Rooman valtakuntaa hallitsi lännessä keisari Honorius (395-423) ja idässä hänen veljensä Arkadios (395-408). Keisarien sisar Galla Placidia, jonka [[Galla Placidian mausoleumi|mausoleumi]] sijaitsee Ravennassa - sairastui ja lähetti Filonin hakemaan Kyprokselta pyhää [[Epifanos Kyproslainen|Epifanosta]] (muistopv. 12.5.) toivoen häneltä ihmettä.
+
Pyhä '''Filon''' oli 300-luvulla, jakamattoman kirkon aikaan, Rooman kirkon [[diakoni]] ja maineikas sananjulistaja. Rooman valtakuntaa hallitsi lännessä keisari Honorius (395-423) ja idässä hänen veljensä Arkadios (395-408). Keisarien sisar Galla Placidia, jonka [[Galla Placidian mausoleumi|mausoleumi]] sijaitsee Ravennassa - sairastui ja lähetti Filonin hakemaan Kyprokselta pyhää [[Epifanios Kyproslainen|Epifaniosta]] (muistopv. 12.5.) toivoen häneltä ihmettä.
  
 
Pyhä Epifanos vihki pyhän Filonin Karpasian kaupungin piispaksi Kyprokselle ja samalla hänet nimitettiin pyhän Epifanoksen sijaiseksi Konstantian piispanistuimelle, kun hän lähti pitkälle matkalle Roomaan ja [[Konstantinopoli]]in.
 
Pyhä Epifanos vihki pyhän Filonin Karpasian kaupungin piispaksi Kyprokselle ja samalla hänet nimitettiin pyhän Epifanoksen sijaiseksi Konstantian piispanistuimelle, kun hän lähti pitkälle matkalle Roomaan ja [[Konstantinopoli]]in.

Nykyinen versio 29. elokuuta 2014 kello 11.44

Pyhä Filon oli 300-luvulla, jakamattoman kirkon aikaan, Rooman kirkon diakoni ja maineikas sananjulistaja. Rooman valtakuntaa hallitsi lännessä keisari Honorius (395-423) ja idässä hänen veljensä Arkadios (395-408). Keisarien sisar Galla Placidia, jonka mausoleumi sijaitsee Ravennassa - sairastui ja lähetti Filonin hakemaan Kyprokselta pyhää Epifaniosta (muistopv. 12.5.) toivoen häneltä ihmettä.

Pyhä Epifanos vihki pyhän Filonin Karpasian kaupungin piispaksi Kyprokselle ja samalla hänet nimitettiin pyhän Epifanoksen sijaiseksi Konstantian piispanistuimelle, kun hän lähti pitkälle matkalle Roomaan ja Konstantinopoliin.

Muistopäivä

Ortodoksinen kirkko kuistelee pyhää Filonia, Karpasian piispaa, aina vuosittain hänen omana muistopäivänään tammikuun 24. päivänä.

HAP