Toiminnot

Julistaa viestin tähtönen (levy)

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 15. elokuuta 2010 kello 16.38 – tehnyt Petja (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Levyn kansi

Uusien joululaulujen matkassa
IHMEEN ÄÄRELLE

Maailman ensimmäisen joululaulun lauloivat enkelit kaiuttaessaan ilmoille ilosanoman Kristuksen syntymästä. Joululauluperinne on siis enkelten perintöä meille ihmisille.

Tämän perinnön ympärille on syntynyt vuosisatojen myötä rikas ja monikulttuurinen aarteisto, joka ammentaa aineksensa ihka ensimmäisestä jouluyöstä. Sen rakastetuinta aineistoa ovat monissa maissa olleet verrattain yksinkertaiset, helposti mieleen jäävät sävelmät, joita on usein kierretty laulamassa ovelta ovelle - englantilaisten carol-laulajien tai suomalaisten tiernapoikien tapaan.

Ortodoksisen ja roomalaiskatolisen kulttuurin rajapinnassa tämä perinne on tiivistynyt kokoelmaksi neliäänisiä koljada-lauluja, jotka kertovat vivahteikkaasti Kristuksen syntymästä ja sen merkityksestä maailmalle.

Ortodoksisen kamarikuoron uusin levy, Valamon kirkossa äänitetty Julistaa viestin tähtönen sisältää ilmeikkään valikoiman näitä itäslaavien mailla syntyneitä, Maria Takala-Roszczenkon suomeksi kääntämiä ja sovittamia joululauluja. Mukana on sekä riemukkaan julistavia että herkän koskettavia sävyjä – siis kaikkea, mitä oikeaan jouluun kuuluukin.

25-henkistä ortodoksista kamarikuoroa johtaa levyllä kuoron perustaja ja monivuotinen taiteellinen johtaja, dir. cant. Juhani Matsi. Pääsolistina loistaa Sibelius-Akatemian laulumusiikin oopperakoulutuksesta keväällä 2009 valmistunut sopraano Sanna Heikkinen.

Ortodoksinen kamarikuoro vie kuulijat tällä levyllä ensimmäisen jouluyön ihmeelliselle vaellukselle, paimenten ja tietäjien jalanjäljille!

Levyllä olevat laulut:

 1. Ilosanoman nyt saamme (Нова радість слала)
 2. Kristus kun Betlehemissä syntyi (Христос родився)
 3. Julistaa viestin tähtönen (Голосить вістку людям зірниця)
 4. Syntynyt on Jumalamme (Бог предвічний)
 5. Jerusalemin kellot (Дзвони)
 6. Marialle lapsi syntyy (Діва Сина породила)
 7. Mikä suuri uutinen (Що то за предивна)
 8. Nyt taivahalla tähti kirkas loistaa (На небі зірка)
 9. Oi Jumalan Äiti (Ой, на моры)
 10. Oi, näkee Luoja (Ой, видить Бог)
 11. Riemuitse nyt, Betlehem (В Вифлеємі новина)
 12. Riemuveisu laulakaamme (Днесь поюще)
 13. Jo nouskaa veljet (Вставайте, братья)
 14. Syntynyt on Messias (Христос в яслях)
 15. Hiljaa yössä Palestiinan (Ночь тиха над Палестиной)
 16. Hyvää juhlailtaa (Добрий ечір Тобі)
 17. Betlehem tuo pieni (В стране Йудейской)

Kuuntele näyte levyltä

Katso myös


Anna lahjaksi joulun sanoma

Julistaa viestin tähtönen ilmestyy marraskuun puolivälissä 2009.

Levyn hinta on 22 euroa (+ postituskulut), tukkuhinta (vähintään 5 levyä) 15 euroa. Tilauksia ottaa vastaan Maria Matsi, 040-5554702, maria.matsi@valamo.fi / Ira Matsi, 050-4650631, ira.matsi@valamo.fi Marraskuun lopulta lähtien levyä myyvät myös Valamon luostarin Tuohus-myymälät Valamon luostarissa ja Helsingissä osoitteessa Liisankatu 29.