Toiminnot

Ero sivun ”Kirkkolauluja - liturgian veisuja 6” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

Rivi 11: Rivi 11:
 
Tämä julkaisu on jatkoa sarjaan, josta edellinen ilmestyi vuonna 1992. Siinä julkaistiin valikoituja suomalaisia sävellyksiä [[OKL]]:n 60-vuotisjuhlaan.  
 
Tämä julkaisu on jatkoa sarjaan, josta edellinen ilmestyi vuonna 1992. Siinä julkaistiin valikoituja suomalaisia sävellyksiä [[OKL]]:n 60-vuotisjuhlaan.  
  
Tässä teoksessa on veisuja joiden tarkoitus on luoda vaihtelua [[liturgia]]jumalanpalveluksen sointimaailmaan. Kirkkolauluja 6 -kirjassa on sekä helppoja että hieman enemmän osaamista ja taitoa laulajilta vaativia kirkkoveisuja. Yksi tällainen taitoa vaativa uusi veisu on Eero Väätäisen kerubiveisu vuodelta 1996.  
+
Tässä teoksessa on veisuja joiden tarkoitus on luoda vaihtelua [[liturgia]]jumalanpalveluksen sointimaailmaan. Kirkkolauluja 6 -kirjassa on sekä helppoja että hieman enemmän osaamista ja taitoa laulajilta vaativia kirkkoveisuja. Yksi tällainen taitoa vaativa uusi veisu on Eero Väätäisen "''Kerubiveisu''" vuodelta 1996.  
  
Paastoliturgiassa laulettava kerubiveisu "Nyt taivasten voimat" on omiaan tuomaan vaihtelua Bortnjanskin säveltämälle ja miltei ainoalle veisulle jota kirkoissamme on viime vuosikymmeninä totuttu kuulemaan.  
+
Paastoliturgiassa laulettava kerubiveisu "''Nyt taivasten voimat''" on omiaan tuomaan vaihtelua sille Bortnjanskin säveltämälle ja miltei ainoalle kerubiveisulle, jota kirkoissamme on viime vuosikymmeninä totuttu kuulemaan.  
  
"Nouse Jumala" on meille kaikille hyvä esimerkki siitä, miten kaunis suomen kielemme saadaan pienellä muutoksella paljon paremmin  laulettavaksi. Kirkkolauluja - liturgian veisuja 6 -teoksessa on suomalaisten kanttoreiden sovittamia veisuja.
+
"''Nouse Jumala''" on meille kaikille hyvä esimerkki siitä, miten kaunis suomen kielemme saadaan pienellä muutoksella paljon paremmin  laulettavaksi. ''Kirkkolauluja - liturgian veisuja 6'' -teoksessa on suomalaisten kanttoreiden sovittamia veisuja.
  
  

Versio 9. marraskuuta 2009 kello 19.16

Kirjan kansi
Kirkkolauluja - liturgian veisuja 6
ISBN 978-952-5652-83-3
Julkaisija/ kustantaja: Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto (OKJ)
Nuottigrafiikka Juhani Matsi
Julkaisupäivämäärä: 2009
Sivumäärä: 39
Koko: 187 x 297 mm
Sidos: sidottu

Tämä julkaisu on jatkoa sarjaan, josta edellinen ilmestyi vuonna 1992. Siinä julkaistiin valikoituja suomalaisia sävellyksiä OKL:n 60-vuotisjuhlaan.

Tässä teoksessa on veisuja joiden tarkoitus on luoda vaihtelua liturgiajumalanpalveluksen sointimaailmaan. Kirkkolauluja 6 -kirjassa on sekä helppoja että hieman enemmän osaamista ja taitoa laulajilta vaativia kirkkoveisuja. Yksi tällainen taitoa vaativa uusi veisu on Eero Väätäisen "Kerubiveisu" vuodelta 1996.

Paastoliturgiassa laulettava kerubiveisu "Nyt taivasten voimat" on omiaan tuomaan vaihtelua sille Bortnjanskin säveltämälle ja miltei ainoalle kerubiveisulle, jota kirkoissamme on viime vuosikymmeninä totuttu kuulemaan.

"Nouse Jumala" on meille kaikille hyvä esimerkki siitä, miten kaunis suomen kielemme saadaan pienellä muutoksella paljon paremmin laulettavaksi. Kirkkolauluja - liturgian veisuja 6 -teoksessa on suomalaisten kanttoreiden sovittamia veisuja.


Kirjan sisällysluettelo / veisut

  • Pyhä Jumala (Pavel G. Tsesnokov, op. 38 / sov. PN)
  • Eukaristia (Aleksander Arhangelski)
  • Nyt taivasten voimat (G. Lvovski / sov. PH)
  • Kerubiveisu (A. Lvov N:o 1 / sov. PH)
  • Jumalan Ainokainen (Viktor Staroruskij / sov. PH)
  • Kerubiveisu [Liturgiasta No 4](Aleksander Gretchaninov)
  • Eukaristia (kreikkalainen sävelmä / sov. PH)
  • Kirie Eleison [lauletaan pappeuden sakramentissa] (A.F. Lvov)
  • Nouse Jumala [Suurena lauantaina] (P. Turtschaninov / sov. RM)
  • Ehtoollislauselma (Sergei Lappo-Danilevskij /sov. JM)
  • Tulkaa kumartukaamme (Nikolai Nikolajevits Kedrov, Melodia v. 1909 obihod / sov. JM)
  • Pyhä Jumala (Nikolai Nikolajevits Kedrov / sov. JM)
  • Herran Rukous (Nikolai Kedrov [vanhempi] / sov. AR)
  • Kerubiveisu (Nikolai Kedrov [vanhempi] / sov. JM)
  • Kerubiveisu (Eero Väätäinen)

Sovittajat: PN = Petri Nykänen, PH = Petri Hakonen, RM = Risto Matsi, JM = Juhani Matsi, AR = Antti Räsänen