Toiminnot

Liturgian elämästä (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 25. toukokuuta 2011 kello 17.08 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: thumb|<center>Kirjan kansi</center> :: ''Petri Piiroinen'': '''Liturgian elämästä''' :: ISBN 951-9071-95-4 :: Julkaisija ja kustantaja: [[Orto...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Kirjan kansi
Petri Piiroinen: Liturgian elämästä
ISBN 951-9071-95-4
Julkaisija ja kustantaja: Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto
Julkaisupäivämäärä: 1989
Sivumäärä: 112 sivua
Koko: 217 x 152 mm
Sidos: Sidottu / kovakantinen

Takakannen teksti:

Jumalallinen liturgia on ortodoksisen elämän keskus. Se elävöittää kaiken muun kirkollisen toiminnan. Ilman liturgiaa ei ole ortodoksista elämää.

Inhimillistä liturgisessa elämässä on kaikki se ulkonainen, jolla kristikansa lähestyy Jumalaa.

Jumalallista liturgiassa on kaikki se, mitä me itse emme pysty ymmärtämään.

Liturgia on yksi Kirkon pyhistä mysteerioista eli pyhistä salaisuuksista, joka on inhimillinen vain ulkonaisesti, vain sen toimittamiseen liittyvien näkyvien toimien suhteen. Jumalallinen se on siksi, että Jumala toimii sen kautta. Ja hän toimii meille näkymättömällä tavalla.

Jumala pysyy meille tuntemattomana. Mysteerio, suuri pyhä salaisuus onkin siinä, että voimme kokea Hänet sisimmässämme tuntematta Hänen todellista olemustaan. Hän tulee meiksi, me tulemme Häneksi. Silti Hän on ja pysyy mysteeriona - meille käsittämättömänä salaisuutena.

Liturgian elämästä käsittelee ortodoksista uskonelämää ja tapakulttuuria mutta myös keskeisiä uskonopillisia aiheita - yksinkertaisesti ja selkeästi. Se tahtoo vastata kysymyksiin, joita nousee ortodoksisen kirkon jumalanpalveluksen käytännöstä ja elämästä.