Toiminnot

Niitty (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Kirjan kansi
Johannes Moskos: Niitty. Kertomuksia taivaallisen ruusutarhan elämästä
Alkuperäinen teos: Του μακαρίου Ίωάννου του Εύκρατα βίβλος ή λεγομένη Λειμών διά τό πολυάνθη βίων διήγησιν της ούρανοπόρου ροδωνίας φέρειν, J.-P. Migne, Έλληνική Πατρολογία (Patrologia, Graeca), τόμος, 87Γ, Προκόπιος ο Γαζαιος 3, Ίωάννης Μόσχος, τούπικλήν Εύκρατας, Σωφρόνιος Ίεροσολύμων, Άλέξανδρος μοναχός Άθηναι 1995, p. 2852-3112
Toimittaja: Jarmo Hakkarainen
Suomentaja: Johannes Seppälä
ISBN: 951-708-713-6
Julkaisija ja kustantaja: Joensuun yliopisto
Julkaisupäivämäärä: 1998
Sivumäärä: 146 sivua
Koko: 250 x 178 mm
Sidos: Nidottu / pehmeäkantinen

Ortodoksisen teologian laitoksen julkaisuja / N:o 23.

Kirjan kustantajan esittelyteksti:

Tämän teoksen kirjoittaja Johannes Moskos, lisänimeltään Eukratas, eli 500-600-luvuilla. Hänen isänsä oli nimeltään Moskos ja tämän nimen poika peri toiseksi nimekseen.

Niitty (Λειμών, Λειμωνάριον) eli Uusi paratiisi (Νέος Παράδεισος) on Johanneksen pääteos. Hän kirjoitti sen viisivuotisen maanpakonsa aikana Roomassa (614-619) ja luovutti sen ennen kuolemaansa oppilaalleen Sofroniokselle. Teosta pidetään merkittävänä ajan kulttuurisen ja sosiaalisen elämän kuvauksena.

Tämä on "Autuaan Johannes Eukrataksen kirja, jota kutsutaan Niityksi, koska se sisältää taivaallisen ruusutarhan elämästä monikukkaisia kertomuksia".

Sisällysluettelo

  • Lukijalle (Hilkka Seppälä)
  • Autuaan Johannes Eukrataksen kirja, jota kutsutaan Niityksi, koska se sisältää taivaallisen ruusutarhan elämästä monikukkaisia kertomuksia
    • Luvut 1 -> 219