Toiminnot

Ero sivun ”Rukous uutta ikonia siunattaessa” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: Vihmottuaan ikonin kolmesti siunatulla vedellä pappi (* rukoilee näin: Rauha olkoon teille kaikille. Kumartukaamme Herran edessä. Kaikkivaltias Herra, meidän Kuninkaamme, Herra...)
 
Rivi 1: Rivi 1:
Vihmottuaan ikonin kolmesti siunatulla vedellä pappi (* rukoilee näin:
+
<font color="red">Vihmottuaan ikonin kolmesti siunatulla vedellä pappi ('''x''' rukoilee näin:</font>
  
Rauha olkoon teille kaikille.
+
: Rauha olkoon teille kaikille.
  
Kumartukaamme Herran edessä.
+
: Kumartukaamme Herran edessä.
  
Kaikkivaltias Herra, meidän Kuninkaamme, Herramme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen Isä, sinä käskit palvelijasi Mooseksen tehdä kerubi-ikonin pyhään telttamajaan. Saatuamme näin pyhän ikonin sen muistoksi me rukoilemme sinua, Herraamme ja Kuningastamme, lähettämään Pyhän Henkesi armon ja enkelisi tähän pyhään ikoniin, niin että sen edessä rukoilevan rukous täytettäisiin ainosyntyisen Poikasi, ja ihmisiä rakastavan Herramme ja Jumalamme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen, armon, laupeuden ja rakkauden tähden. Amen.  
+
: Kaikkivaltias Herra, meidän Kuninkaamme, Herramme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen Isä, sinä käskit palvelijasi Mooseksen tehdä kerubi-ikonin pyhään telttamajaan. Saatuamme näin pyhän ikonin sen muistoksi me rukoilemme sinua, Herraamme ja Kuningastamme, lähettämään Pyhän Henkesi armon ja enkelisi tähän pyhään ikoniin, niin että sen edessä rukoilevan rukous täytettäisiin ainosyntyisen Poikasi, ja ihmisiä rakastavan Herramme ja Jumalamme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen, armon, laupeuden ja rakkauden tähden.  
 +
: Amen.  
  
--------------------------------------------------------------------------------
+
<hr>
  
*) Kreikkalainen käsikirja edellyttää, että piispa vihmonisen sijaan voitelee ikonin mirhalla neljältä sivulta.  
+
<font color="red">'''x''') Kreikkalainen käsikirja edellyttää, että piispa vihmonisen sijaan voitelee ikonin mirhalla neljältä sivulta.</font>
  
 
[[Luokka: liturgiset tekstit]]
 
[[Luokka: liturgiset tekstit]]
 
[[Luokka: Euhologion]]
 
[[Luokka: Euhologion]]

Versio 30. heinäkuuta 2008 kello 20.21

Vihmottuaan ikonin kolmesti siunatulla vedellä pappi (x rukoilee näin:

Rauha olkoon teille kaikille.
Kumartukaamme Herran edessä.
Kaikkivaltias Herra, meidän Kuninkaamme, Herramme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen Isä, sinä käskit palvelijasi Mooseksen tehdä kerubi-ikonin pyhään telttamajaan. Saatuamme näin pyhän ikonin sen muistoksi me rukoilemme sinua, Herraamme ja Kuningastamme, lähettämään Pyhän Henkesi armon ja enkelisi tähän pyhään ikoniin, niin että sen edessä rukoilevan rukous täytettäisiin ainosyntyisen Poikasi, ja ihmisiä rakastavan Herramme ja Jumalamme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen, armon, laupeuden ja rakkauden tähden.
Amen.

x) Kreikkalainen käsikirja edellyttää, että piispa vihmonisen sijaan voitelee ikonin mirhalla neljältä sivulta.