Toiminnot

Ero sivun ”Synkletike Aleksandrialainen” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

Rivi 1: Rivi 1:
Pyhästä '''Maria Synkletikesta''' (nimestä käytetään myös muotoa, jossa on pelkästään jälkimmäinen nimi: ''Synkletike'') ei ole saatavilla kovin paljoa tietoa. Hän eli 300-luvulla ja kuului rikkaaseen sukuun, johon tuo nimikin ''Synkletike'' viittaa. Rikkauden lisäksi hurskaus kuului suvun arvoihin ja tämä vaikutti kauniin ja tavoitellun nuoren naisen ratkaisuihin oman elämänsä suhteen. Synkletike hakeutui Jumalan läheisyyteen ja hylkäsi maallisen elämäntyylin ja lähestyi Jumalaa hengellisen mietiskelyn avulla.
+
Pyhästä '''Maria Synkletikesta''' (nimestä käytetään myös muotoa, jossa on pelkästään jälkimmäinen nimi: ''Synkletike'') ei ole saatavilla kovin paljoa tietoa. Hän eli [[Aleksandria]]ssa Egyptissä 300-luvulla ja kuului rikkaaseen sukuun, johon tuo nimikin ''Synkletike'' viittaa. Rikkauden lisäksi hurskaus kuului suvun arvoihin ja tämä vaikutti kauniin ja tavoitellun nuoren naisen ratkaisuihin oman elämänsä suhteen. Synkletike hakeutui Jumalan läheisyyteen ja hylkäsi maallisen elämäntyylin ja lähestyi Jumalaa hengellisen mietiskelyn avulla ja askeettisen elämäntyylin avulla.
  
Elämänsä ehtoopuolella pyhä Synklite pyysi Jumalalta, että hän saisi ruumiillisen sairauden, kuten [[Job (vanhurskas)|Job]] oli saanut. Silti tämä rohkea pyhä pysyi aina hyveellisenä ja huolellisena [[asketismi|kilvoittelijana]] sekä uskoonsa turvautuvana pitkän elämänsä loppuun saakka.
+
Pyhä Synklite vältti turhia ja merkityksettömiä keskusteluja, maukkaita ruokia ja viihdettä. Ongelmien edessä hän oli kärsivällinen. Niinpä hänestä tulikin sitten [[nunna]] ja viisas opettaja, joka sai oppilailtaan arvonimen Amma (äiti), koska he pitivät Synklitea hengellisenä äitinään.
  
== Muistopäivä ==
+
Elämänsä ehtoopuolella pyhä Synklite pyysi Jumalalta, että hän saisi ruumiillisen sairauden, kuten [[Job (vanhurskas)|Job]] oli saanut. Näin tapahtui, mutta silti tämä rohkea pyhä pysyi aina hyveellisenä ja huolellisena [[asketismi|kilvoittelijana]] sekä uskoonsa turvautuvana pitkän elämänsä loppuun saakka. Sairaus vaikutti hänen kurkussaan ja vaikeutti ja vähensi entisestään hänen puhumistaan.
  
[[Ortodoksinen kirkko]] muistelee pyhää (Maria) Synkletikea aina vuosittain elokuun 11. päivänä.
+
== Pyhän muisto ==
 +
 
 +
[[Ortodoksinen kirkko]] muistelee pyhää (Maria) Synkletikea aina vuosittain elokuun 11. päivänä. Pyhälle Synklitelle on omistettu joitain luostareita muun muassa Amerikassa.  
  
 
[[Luokka:Pyhät]]
 
[[Luokka:Pyhät]]
 
[[Luokka:Tyngät]]
 
[[Luokka:Tyngät]]

Versio 9. elokuuta 2010 kello 07.09

Pyhästä Maria Synkletikesta (nimestä käytetään myös muotoa, jossa on pelkästään jälkimmäinen nimi: Synkletike) ei ole saatavilla kovin paljoa tietoa. Hän eli Aleksandriassa Egyptissä 300-luvulla ja kuului rikkaaseen sukuun, johon tuo nimikin Synkletike viittaa. Rikkauden lisäksi hurskaus kuului suvun arvoihin ja tämä vaikutti kauniin ja tavoitellun nuoren naisen ratkaisuihin oman elämänsä suhteen. Synkletike hakeutui Jumalan läheisyyteen ja hylkäsi maallisen elämäntyylin ja lähestyi Jumalaa hengellisen mietiskelyn avulla ja askeettisen elämäntyylin avulla.

Pyhä Synklite vältti turhia ja merkityksettömiä keskusteluja, maukkaita ruokia ja viihdettä. Ongelmien edessä hän oli kärsivällinen. Niinpä hänestä tulikin sitten nunna ja viisas opettaja, joka sai oppilailtaan arvonimen Amma (äiti), koska he pitivät Synklitea hengellisenä äitinään.

Elämänsä ehtoopuolella pyhä Synklite pyysi Jumalalta, että hän saisi ruumiillisen sairauden, kuten Job oli saanut. Näin tapahtui, mutta silti tämä rohkea pyhä pysyi aina hyveellisenä ja huolellisena kilvoittelijana sekä uskoonsa turvautuvana pitkän elämänsä loppuun saakka. Sairaus vaikutti hänen kurkussaan ja vaikeutti ja vähensi entisestään hänen puhumistaan.

Pyhän muisto

Ortodoksinen kirkko muistelee pyhää (Maria) Synkletikea aina vuosittain elokuun 11. päivänä. Pyhälle Synklitelle on omistettu joitain luostareita muun muassa Amerikassa.