Toiminnot

Ortodoksiset POI:t

Kohteesta Ortodoksi.net

Ortodoksisia kohteita TomTom-navigaattorille ja Google Earthille

TomTom-autonavigaattori

Navigaattorit ovat yleistyneet autojen varusteina. Niitä löytyy Suomestakin lukuisia eri merkkejä. Niissä ei kuitenkaan ole vielä yhtenäistä tiedostojärjestelmää, jolla voitaisiin tehdä yksi ja yhteinen kaikkiin eri navigaattoreihin sopivia POI-tiedosto (POI = point of interest, mielenkiintoisia kohteita).

Tältä sivulta voit ladata TomTom-autonavigaattoriisi ilmaiseksi Suomen ortodoksisia kohteita ja niiden löytyminen matkoillasi näin helpottuu. Paikkatiedot on koonnut Ortodoksi.netin ylläpito. Kohteiden lisäksi täältä löytyy ohjeita, kuinka toimia.

Emme ole voinee käydä tarkistamassa kaikkia kohteita. Tiedot ovat peräisin kalenterista, netistä ja seurakunnista. Sieltä saattaa puuttua joku - silloin toimi ja ilmoita siitä meille. Siellä saattaa olla jonkun kohteen tiedoissa virhe - ilmoita siitäkin. Seurakuntien puhelinyhteystiedoissa on paljon vanhoja numeroita, korjaamme niitä mahdollisimman pian. Päivitämme listaa muutenkin aina tarvittaessa ja mahdollisuuksiemme mukaan. Tämän sivun lopussa on ohjeet ilmoitukselle.

Ortodoksi.net ei vastaa mahdollisista virheistä, jos sellaisia tiedostossa ilmenee. Tämä on sivustomme tarjoama ylimääräinen ja ilmainen palvelumuoto, jolla Ortodoksi.net avaa uusia uria myös tällaiselle tekniselle osalle ortodoksisuutta ja jolla kokeilemme uudenlaista ja modernia palvelutarjontaa.

Tiedostot voi ladata kahdella eri tavalla joko kahtena eri tiedostona (.ov2 ja .bmp) tai suoraan zip-tiedostona, jonka voit purkaa omalle koneellesi.

Kyseiset tiedostot voit ladata oheisten linkkien kautta. Napsauta linkkiä hiiren oikealla painikkeella ja valitse: Tallenna kohde levylle. Tallenna tiedostot alla olevasta linkistä avautuvan ohjeen mukaisesti:

ortodoksi.ov2 (päivitetty 25.6.-08)
ortodoksi.bmp (päivitetty 24.6.-08)

tai sitten seuraava zip-tiedosto:

ortodoksi_gps.zip (päivitetty 25.6.-08)

Ja toimi sen asentamisessa ohjeen mukaisesti. Ohjeen saat erään Tomtom-harrastajan sivulta, joka löytyy osoitteesta:

http://tomtompoi.1g.fi/ohje.html

Oheisilta sivuilta näet millaiselta mahdollisesti näyttävät uudet kohteet navigaattorilla, sekä mitä kohteita listalla on:

Näytöt
Kohteet

Google Earth

Nekin, jotka eivät omista TomTom-navigaattoria voivat katsoa näitä ortodoksisia kohtaita Googlen Earth-ohjelmalla. Mikäli et ole ladannut ja asentanut sitä koneellesi, tee se ensin osoitteessa:

http://earth.google.com/

Ladattuasi ja asennettuasi ohjelman, joko lataa seuraava tiedosto tietokoneellesi ('mihin tahansa hakemistoon'):

ortodoksi.kml (päivitetty 25.6.-08)

(napsauta tätä linkkiä hiiren oikealla painikkeella ja valitse: Tallenna kohde levylle. Siirry seuraavaksi omalle tietokoneellesi tuohon samaan hakemistoon ja käynnistä Google Earth napsauttamalla tuota tiedostoa (ortodoksi.kml))

tai jos koneellasi on jo Google Earth voit avata sen klikkaamalla hiirellä tuota yllä olevaa kml-linkkiä tai avaa ohjema tästä: ortodoksi.kml.

Kohteet tulevat esille paremmin kun zoomaat karttaa tarkemmaksi ko. kohteessa.

Google Eart-näkymä tietokoneella (klikkaa kuvaa, niin se suurenee)

Kun lopetat ohjelman näytölle voi tulla seuraava ilmoitus (Firefoxissa ja Internet Explorerissa):

Poi-ilmoitus.jpg

Napsauttamalla painiketta 'Kyllä' talletat tiedot ja painikkeella 'Ei' tallennusta ei tapahdu. Jos tallennat, kohteet jäävät pysyvästi Googele Earth-ohjelmaan ja ohjelmaan ei tarvitse kirjautua enää tuon yllä olevan linkin tai tiedoston ortodoksi.kml kautta.

Muista samalla, että Google Earth-ohjelma näyttää kohteet huomattavasti navigaattoria epätarkemmin ja kohteen sijainti on vain "suuntaa-antava".

Kuitenkin jos havaitset suurempia puutteita tai virheitä tai epätarkkuuksia, ilmoita siitä meille. Toimi seuraavasti:

  1. Ilmoita mitä kohdetta viestisi koskee (kirkko/nimi tai muu kohde)
  2. Ilmoita kohteen mahdollisimman tarkka sijainti (kunta / katuosoite / koordinaatit (jos tiedät) / muu paikkatieto)
  3. Ilmoita muut tiedot, jotka haluat tuoda asiasta esille

Lähetä tieto Ortodoksi.netin palautelomakkeella, joka löytyy oheisesta linkistä tai jokaisen sivun ylälaidasta kohdasta 'Palaute'.

-> Palautelomake avautuu tästä linkistä

Päivitämme tiedostoja ajoittain ja ko. tiedoston vieressä on sen viimeinen päivityspäivämäärä.

Tiedotot ovat ilmaisia ja vapaasti omassa navigaattorissa tai tietokoneessa käytettäviä. Niitä ei saa kuitenkaan levittää kaupallisessa tarkoituksessa eikä asentaa omille internet-sivuille linkeiksi ilman Ortodoksi.netin lupaa. Tiedotojen tekijänoikeus on Ortodoksi.netin ylläpidolla (kyseisten tiedostojen tekijällä).