Toiminnot

Innokenti Moskovan metropoliitta

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ohjattu sivulta Innokenti, Moskovan metropoliitta)
Pyhä Innokenti, Moskovan metropoliitta
(Kuva: Wikipedia)

Pyhän Innokenti Moskovalaisen (ven.Иннокентий siviilinimeltään Ivan Evsejevitš Popov-Veniaminov / Иван Евсеевич Попов-Вениаминов, myös Innokenti Alaskalainen) oli aleuttien valistaja ja Amerikan apostoli.

Innokenti syntyi 26.8.1797 Anginskissa Irkutskissa. Hän teki lähetystyötä Aleuteilla vuodesta 1823 lähtien. Hän käänsi katekismuksen ja Evankeliumin aleuttien kielelle.

Innokenti tapasi vuosina 1860 ja 1861 pyhän Nikolai Japanilaisen. Vuonna 1868 Innokentistä tuli Moskovan metropoliitta.

Innokenti kuoli 31.3.1879. Hänet kanonisoitiin vuonna 1977.

Muistopäivä

Ortodoksinen kirkko viettää pyhän Innokentin, Moskovan metropoliitan omaa muistopäivää aina vuosittain maaliskuun 31. päivänä.

Tropari ja kontakki

Tropari, 4.säv.

Oi pyhä isä Innokenti, kuuliaisena Jumalan tahdolle sinä hyväksyit vaarat ja koettelemukset tuoden monille kansoille totuuden tuntemisen. Sinä osoitit meille tien, ja nyt rukouksiesi kautta ohjaa meidät taivaan valtakuntaan.

Tropari, 2.säv.

Sinä evankelioit Aasian ja Amerikan pohjoiset kansat julistaen kansoille Kristuksen evankeliumia heidän omilla kielillään. Oi pyhä isä esipaimen Innokenti, Alaskan ja koko Amerikan valistaja, jonka tiet oli osoittanut Herra. Rukoile Häntä pelastamaan meidän sielumme Hänen taivaalliseen valtakuntaansa.

Kontakki, 2.säv.

Elämäsi, oi pyhä isä Innokenti, maamme apostoli, julistaa Jumalan armoa ja sallimusta. Työskennellen vaaroissa ja vaivoissa Kristuksen evankeliumin tähden sinä pysyit vahingoittumattomana ja jalona nöyryydessä. Rukoile, että Hän ohjaisi askeliamme tielle, jota meidän tulisi kulkea.