Toiminnot

Ortodoksisten nuorten liitto

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ohjattu sivulta ONL)

Ortodoksisten Nuorten Liitto ry. on Suomen ortodoksisen kirkon alueella lapsi- ja nuorisotyötä tekevä järjestö. Se perustettiin vuonna 1943.

ONL:n toimintamuotoihin kuuluu erilaista seurakunnallisella tasolla tapahtuvaa nuorisotoimintaa, jota se tukee järjestämällä seurakuntien kanssa yhteistyössä mm. nuorisotapahtumia, kerhonohjaajakoulutusta sekä leirejä muun muassa omistamassaan leirikeskuksessa Puroniemessä Rautalammella sekä seurakuntien omistamissa leirikeskuksissa ja tarvittaessa muuallakin, kuten esimerkiksi Valamon luostarissa. Vuosittain suurin ONL:n järjestämä tapahtuma on vuosijuhlat, jonne tavallisesti osallistuu satoja ortodoksisia nuoria.

ONL julkaisee erilaista opintomateriaalia kerho-, koti- ja koulukäyttöön sekä omaa ortodoksisille lapsille ja nuorille tarkoitettua lehteä nimeltään Tuohustuli.

ONL kuuluu järjestönä erilaisiin kansainvälisiin ortodoksisiin nuorisojärjestöihin kuten esim. Syndesmokseen, jonka kautta se hoitaa useimmat kansainväliset yhteytensä.

ONL:n keskupaikka on Joensuussa (Rantakatu 25, 80100 Joensuu) ja sen toimintaa johtaa hallitus puheenjohtajansa (v. 2012 isä Teemu Toivonen) johdolla. ONL:lla on myös palkattuja työntekijöitä, joiden työtä johtaa liiton toiminnanjohtaja (Maria Kauppila).

ONL:n omat kotisivut ovat osoitteessa: www.onl.fi

Kirjallisuutta:

  • Postari, Jouni (toim.): Ortoboxi Ortodoksen nuorten liiton 50-vuotisjuhlajulkaisu
  • Houtsonen, Alvi (toim.): Ortodoksisten nuorten liitto 1943 - 1963
  • Aikonen, Risto (toim.): Ortodoksisten Nuorten Liitto 1943-1983