Toiminnot

Pyhän Kolminaisuuden luostari

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ohjattu sivulta Syvärin luostari)
Tämä artikkeli käsittelee Venäjän Karjalassa sijaitsevaa Pyhän Kolminaisuuden luostaria
Pyhän Kolminaisuuden luostari heinäkuussa 2003.
Foto ©: Paavo Nieminen
Pyhän Kolminaisuuden luostarin freskoja heinäkuussa 2003.
Foto ©: Paavo Nieminen
Pyhän Kolminaisuuden luostari heinäkuussa 2003.
Foto ©: Paavo Nieminen

Aleksanteri Syväriläisen Pyhän Kolminaisuuden luostari sijaitsee 24 kilometrin päässä Lotinapellon kaupungista Leningradin alueella. Historiallisessa menneisyydessään luostari on ollut ikiaikainen pohjoisten alueiden hengellisen kulttuurin keskus.

Aleksanteri Syväriläisen luostarin perustaminen tapahtui vuonna 1506, ja se juontuu Pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen v. 1494 Roshtshinskoje-järven rantaan, Aunukseen johtavan tien varteen perustamaan erakkolaan.

500 vuotisen olemassaolonsa aikana luostari on saanut kokea monta onnettomuutta, mutta niistä pahin tuli v. 1917, kun ulkoisen vihollisen sijaan ateismin tuhoavat voimat petoksella ja piittaamattomuudella hävittivät pyhää luostaria ja sen omaisuutta.

Tänään häväisty ja taloudellisesti voimaton luostari on palautettu Venäjän ortodoksiselle kirkolle ja sen virallinen luovutus Aleksanteri Syväriläisen luostarin munkkiveljestölle tapahtui 19. elokuuta 1997.

Luostari on palannut elämään: lampukat ovat syttyneet, jumalanpalveluksia toimitetaan ja luostarin talous on elpymässä. Luostarin veljestö odottaa vilpitöntä apua niiltä, jotka eivät ole välinpitämättömiä Luoteis-Venäjän suurimman hengellisen keskuksen kohtalosta.

© Pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen seura ry.

Katso myös