Toiminnot

Ardalion Näyttelijä

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 19. marraskuuta 2012 kello 22.50 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Pyhä marttyyri ''''Ardalion''' kärsi marttyyrikuoleman Kristus tähden keisari Gaius Galerius Valerius Maximianuksen (305-311) hallituskaudella. Pyhä Ardalion oli lahjakas näyttel...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Pyhä marttyyri 'Ardalion kärsi marttyyrikuoleman Kristus tähden keisari Gaius Galerius Valerius Maximianuksen (305-311) hallituskaudella. Pyhä Ardalion oli lahjakas näyttelijä.

Kerran hänellä oli näytelmässä kristityn rooli. Näytelmässä hän aluksi kieltäytyi uhraamassa epäjumalille, mutta suostui sitten luopumaan Kristuksesta. Yhtäkkiä pyhä pyysi kaikkia olemaan hiljaa ja julisti, että hän todella oli kristitty. "Kaikessa totuudessa, enkä parodioiden", pyhä Ardalion sanoi vakavissaan.

Pyhä Ardalion Näyttelijä jatkoi tunnustuksiaan kristittynä ja sen vuoksi kuvernööri määräsi marttyyrin pidätettäväksi ja heitettäväksi tulisen rautaisen grillin päälle, missä hän koki marttyyrikuoleman joskus vuoden 300 tienoilla.

MUistopäivä

Hänen muistopäivänsä on huhtikuun 14. päivänä

HAP