Toiminnot

Der Schmale Pfad

Kohteesta Ortodoksi.net

Lehden kansi

Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen! (Matt.7:13-14)

Der Schmale Pfad. Orthodoxe Quellen und Zeugnisse (”Kapea tie. Ortodoksisia lähteitä ja todistuksia”) on saksankielinen ortodoksinen neljännesvuosijulkaisu, jonka jokaisessa numerossa on ainakin 130 sivua (koko 20,7 x 14,2 cm).

Lehti ilmoittaa tarkoituksekseen ortodoksisen kirkon hengellisen perinteen mukaisen aineiston tarjoamisen pyhien hengessä, jotta lukijat voisivat seurata sitä Tietä, joka on Totuus ja Elämä. Julkaisu sisältää ohjausta hengelliseen elämään ”maailmassa”, patristisia ja apologeettisia tekstejä, kertomuksia pyhien ja muiden hurskaiden ihmisten elämästä, rukouksia ja psalmien selityksiä. Monet kirjoitukset ovat viimeisten sadan vuoden ajalta, mutta vanhempiakin julkaistaan. Useinkin artikkelit on alun perin julkaistu amerikkalaisten venäläis-ortodoksisten luostarien verkkosivuilla. Lehdessä ei ole ajankohtaisia uutisia, vaan kaikki aineisto pysyy yhtä tuoreena vielä vuosienkin kuluttua. Lehden kannessa on värillinen vanha tai uusi ikoni, mutta sisäsivujen kuvat ovat mustavalkoisia ja tavallisesti pieniä.

Yhden vuoden tilaus (neljä numeroa) Saksaan maksaa 42 euroa ja kahden vuoden tilaus (8 numeroa) 76 euroa, ulkomaille postimaksu on kalliimpi. Ensimmäinen numero ilmestyi syyskuussa 2002 ja maaliskuuhun 2009 mennessä on ilmestynyt 27 numeroa, jotka ovat kaikki yhä saatavana.

Julkaisija:

Johannes Alfred Wolf
Grosser Winkel 17c
31552 Apelern
Saksa
Sähköposti: alfred_johannes.wolf@freenet.de
http://www.orthlit.de/SchmPfad2.htm(saksaksi)

Vilma