Toiminnot

Ero sivun ”Eksapostilaario” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: '''Eksapostilaario''' on tropari, joka luetaan tai lauletaan sunnuntaisin tai tiettyinä juhlapäivinä aamupalveluksessa ennen kiitospsalmeja. ...)
 
Rivi 2: Rivi 2:
  
 
Eksapostilaario lauletaan aina kolmesti.
 
Eksapostilaario lauletaan aina kolmesti.
 +
 +
Sunnuntaivigiliassa, mikäli ei ole erityinen juhlapäivä, vaan toimitetaan ns. ylösnousemusvigilia, luetaan tai lauletaan eksapostilario ylösnousemusevankeliumin mukaan. Esim. jos luetaan I ylösnousemusevankeliumi (Matt. 28: 16-20), niin silloin eksapostilario on: ''Yhdessä opetuslasten kanssa kokoontukaamme Galilean vuorelle nähdäksemme uskolla Kristuksen, joka puhuu Hänelle ylhäällä sekä alhaalla annetusta vallasta, ja kuulkaamme, miten Hän opettaa kastamaan kaikki kansat Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja vakuuttaa olevansa salaisuudennäkijäin kanssa maailman loppuun asti, kuten Hän on luvannnut.''
  
 
[[Luokka:Kirkkomusiikki]]
 
[[Luokka:Kirkkomusiikki]]
 
[[Luokka:Liturgiset tekstit]]
 
[[Luokka:Liturgiset tekstit]]

Versio 30. joulukuuta 2008 kello 18.04

Eksapostilaario on tropari, joka luetaan tai lauletaan sunnuntaisin tai tiettyinä juhlapäivinä aamupalveluksessa ennen kiitospsalmeja.

Eksapostilaario lauletaan aina kolmesti.

Sunnuntaivigiliassa, mikäli ei ole erityinen juhlapäivä, vaan toimitetaan ns. ylösnousemusvigilia, luetaan tai lauletaan eksapostilario ylösnousemusevankeliumin mukaan. Esim. jos luetaan I ylösnousemusevankeliumi (Matt. 28: 16-20), niin silloin eksapostilario on: Yhdessä opetuslasten kanssa kokoontukaamme Galilean vuorelle nähdäksemme uskolla Kristuksen, joka puhuu Hänelle ylhäällä sekä alhaalla annetusta vallasta, ja kuulkaamme, miten Hän opettaa kastamaan kaikki kansat Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja vakuuttaa olevansa salaisuudennäkijäin kanssa maailman loppuun asti, kuten Hän on luvannnut.