Toiminnot

Ero sivun ”Elisabet Fjodorovna” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

Rivi 1: Rivi 1:
 
[[Kuva:Elisabet_fjodorovna_wik.jpg|thumb|250 px|<center>Uusmarttyyri Elisabet Fjodorovna<br><small>(''Kuva: Wikipedia'')</small></center>]]
 
[[Kuva:Elisabet_fjodorovna_wik.jpg|thumb|250 px|<center>Uusmarttyyri Elisabet Fjodorovna<br><small>(''Kuva: Wikipedia'')</small></center>]]
[[Uusmarttyyri]], suuriruhtinatar '''Elisabet Fjodorovna''' ('''Feodorovna''') (venäjäksi: ''Елизавета Фëдоровна / [J]elizaveta Fjodorovna'')  syntyi vuonna 1864 Darmstadtissa, Saksassa ja kuoli Venäjän vallankumouksen yhteydessä keisarin sukulaisten kanssa Uralilla 18. heinäkuuta 1918 Alapajevskissa, Neuvosto-Venäjällä.  Elisabet oli syntyään Hessen-Darmstadin prinsessa ja suurherttua Ludvigin tytär. Hän oli suuriruhtinas Sergei Aleksandrovitš Romanovin (1857 - 1905) puoliso ja suuriruhtinas taasen oli Venäjän keisari Aleksanteri II:n poika.
+
[[Uusmarttyyri]], suuriruhtinatar '''Elisabet Fjodorovna''' ('''Feodorovna''') (venäjäksi: ''Елизавета Фëдоровна / [J]elizaveta Fjodorovna'')  syntyi vuonna 1864 Darmstadtissa, Saksassa ja kuoli Venäjän vallankumouksen yhteydessä keisarin sukulaisten kanssa Uralilla 18. heinäkuuta 1918 Alapajevskissa, Neuvosto-Venäjällä.  
  
Elisabetin sisar prinsessa Alix puolestaan oli Venäjän viimeisen keisarin ja myös uusmarttyyrin, [[Nikolai II]]:n puoliso, uusmarttyyri keisarinna [[Aleksandra Fjodorovna]].
+
== Suku ja perhe ==
 +
Elisabet oli syntyään Hessen-Darmstadin prinsessa ja suurherttua Ludvigin tytär. Hän oli suuriruhtinas Sergei Aleksandrovitš Romanovin (1857 - 1905) puoliso ja suuriruhtinas taasen oli Venäjän keisari Aleksanteri II:n poika. Elisabetin sisar prinsessa Alix puolestaan oli Venäjän viimeisen keisarin ja myös uusmarttyyrin, [[Nikolai II]]:n puoliso, uusmarttyyri keisarinna [[Aleksandra Fjodorovna]].
  
 +
[[Luokka:Heinäkuu]]
 
[[Luokka:Naispyhät]]
 
[[Luokka:Naispyhät]]
 
[[Luokka:Pyhät]]
 
[[Luokka:Pyhät]]
Rivi 9: Rivi 11:
 
[[Luokka:Venäläiset pyhät]]
 
[[Luokka:Venäläiset pyhät]]
 
[[Luokka:1900-luvun pyhät]]
 
[[Luokka:1900-luvun pyhät]]
[[Luokka:Heinäkuu]]
+
[[Luokka:Tyngät]]

Versio 29. marraskuuta 2011 kello 21.39

Uusmarttyyri Elisabet Fjodorovna
(Kuva: Wikipedia)

Uusmarttyyri, suuriruhtinatar Elisabet Fjodorovna (Feodorovna) (venäjäksi: Елизавета Фëдоровна / [J]elizaveta Fjodorovna) syntyi vuonna 1864 Darmstadtissa, Saksassa ja kuoli Venäjän vallankumouksen yhteydessä keisarin sukulaisten kanssa Uralilla 18. heinäkuuta 1918 Alapajevskissa, Neuvosto-Venäjällä.

Suku ja perhe

Elisabet oli syntyään Hessen-Darmstadin prinsessa ja suurherttua Ludvigin tytär. Hän oli suuriruhtinas Sergei Aleksandrovitš Romanovin (1857 - 1905) puoliso ja suuriruhtinas taasen oli Venäjän keisari Aleksanteri II:n poika. Elisabetin sisar prinsessa Alix puolestaan oli Venäjän viimeisen keisarin ja myös uusmarttyyrin, Nikolai II:n puoliso, uusmarttyyri keisarinna Aleksandra Fjodorovna.