Toiminnot

Erkki Piiroinen

Kohteesta Ortodoksi.net

Rovasti Erkki Elias Piiroinen, s. 14.11.1919 Liperin Salokylässä, k. 3.4.1999 Joensuussa.

Rovasti Erkki Piironen Aamun Koiton (18/1950) kuvassa

Isä Erkki Piiroinen teki elämäntyönsä Joensuun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherrana vuosina 1962-1983. Sitä ennen hän toimi Taipaleen kirkkoherrana 1955-1962. Sen lisäksi hän on toiminut elämänsä aikana lukuisissa ortodoksisen kirkon ja ortodoksisten järjestäjen luottamustehtävissä niin perustajajäsenenä (Ortodoksinen veljestö, Ortodoksisen kulttuurin säätiö) kuin muutoin aktiivina toimijana. Suomen viime sotien aikana hän toimi varusmiespappina ja opettajana mm. Äänislinnassa ja sotien jälkeen sotilaspastorina 1960-1983.

Isä Erkin kirjallinen tuotanto on vertaansa vailla Suomen ortodoksisessa kirkossa. Hän on kirjoittanut sekä saarnakokoelmia, oppikirjoja että erilaista kertomakirjallisuutta värikkään pappiselämänsä varrelta sekä myös ortodoksista huumorikirjallisuutta, sillä hän oli tunnettu hersyvästä huumoristaan. Papin lisäksi hän on toiminut myös uskonnon opettajana, päätoimittajana, kanttorina, järjestöjen toiminnanjohtajana ja kirkon hallinnossa.

Hän oli naimisissa Anna Maria os. Vilokkisen kanssa vuodesta 1949 alkaen ja heillä on ollut kahdeksan lasta, viisi tyttöä ja kolme poikaa.

Isä Erkki on palkittu lukuisilla kirkon ja muiden järjestöjen kunnia- ja ansiomerkeillä ja huomionosoituksilla.

Katso myös