Toiminnot

Heinäkuun troparit ja kontakit

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 16. tammikuuta 2012 kello 14.45 – tehnyt X6 (keskustelu | muokkaukset) (Jumalansynnyttäjän konevitsalainen ikoni, 10.7.)

Jumalansynnyttäjän konevitsalainen ikoni, 10.7.

Tropari, 1. säv.

Idästä nousevan loistavan auringon kaltaisena koitti meille kirkkaudessa sinun pyhä kuvasi, oi Valtiatar. Se valaisee ihmeiden säteillä kunniallisesti kaikkia niitä, jotka aina uskoen ja rakastaen sitä lähestyvät ja hartaasti rukoilevat kunniasi edessä, joka sinulla on Pojassasi Jumalassa. Kunnia olkoon Jumalalle, joka Arsenin kautta lahjoitti sen meille. Kunnia hänelle, joka sen meille jälleen palautti. Kunnia olkoon hänelle, joka sen kautta kaikille parannusta vuodattaa.

Kontakki, 8. säv.

Suuresti ylistetty Korkeimman Äiti kutsuu meidät veisuilla ylistämään pyhää ikoniaan, että sen näkeminen jälleen innoittaisi meitä kilvoitukseen: voittamaan vastustavaiset voimat ja hänelle, hengellisen ilomme lähteelle, veisaamaan: Iloitse, Morsian, aviota tuntematon.

Profeetta Elia Tisbeläinen, 20.7.

Tropari, 4. säv.

Profeettain pylväs, Kristuksen tulemisen toinen edelläkävijä, enkeli lihassa, jalo Elia lähetti ylhäältä Elisalle armon parantaa sairaita ja puhdistaa spitaalisia. Niin niillekin, jotka häntä kunnioittavat, hän parannusta vuodattaa.

Kontakki, 2. säv.

Profeetta ja Jumalan suurten tekojen edeltänäkijä, jalomaineinen Elia, sinä olet sanallasi sadepilvet kohottanut. Rukoile puolestamme ainoaa ihmisiä rakastavaa. Herran äidinäidin, pyhän Annan, kuolonuneen nukkuminen, 25.7.

Tropari, 4. säv.

Oi hurskas Anna, olet kantanut hänet, joka synnytti elämän, Jumalan puhtaan äidin. Sen tähden saavutit riemuiten taivaallisen määränpään, missä on iloitsevien ihana asuinsija ja rukoilet syntien anteeksiantoa niille, jotka sinua rakkaudella kunnioittavat, oi sinä autuas.