Toiminnot

Johannes Kronstadtilaisen tropari ja kontakki

Kohteesta Ortodoksi.net

Vanhurskas rovasti Johannes Kronstadtilainen, 20.12.

Tropari, 1. säv.

Oikean uskon puolustaja ja kansan kaitsija, pappien ohjaaja ja uskovien esikuva. Sinä saarnasit katumusta ja elämää Kristuksessa. Olit hänen pyhien salaisuuksiensa harras toimittaja ja rohkea esirukoilija ihmisten puolesta. Vanhurskas isä Johannes, sairaiden parantaja ja ylistettävä ihmeidentekijä, seurakunnan ylpeys ja kirkon kaunistus, rukoile hyvää Jumalaa antamaan maailmalle rauha ja pelastamaan meidän sielumme.

Kontakki, 3. säv.

Tänään kirkon paimen seisoo Jumalan valtaistuimen edessä ja hartaasti rukoilee uskovan kansan puolesta Kristusta, paimenten päämiestä, joka on luvannut: Minä rakennan kirkkoni; sitä eivät tuonelan portit voita.

Rukous pyhälle Johannes Kronstadtilaiselle

Oi, pyhä vanhurskas isä Johannes Kronstadtilainen, sinä hyvä paimen, joutuisa auttaja ja laupias puolustaja! Kantaessasi ylistystä kolmiyhteiselle Jumalalle sinä rukoilit: Sinun nimesi on Rakkaus: älä hylkää minua eksyvää; sinun nimesi on Voima: vahvista minua, joka olen nääntymäisilläni ja lankean; sinun nimesi on Valkeus: valaise sieluni, jonka maailman himot ovat pimentäneet; sinun nimesi on Rauha: rauhoita levoton sieluni; sinun nimesi on Armo: älä lakkaa armahtamasta minua.

Nyt puolustuksestasi kiitollinen laumasi rukoilee sinua, Kristuksen nimeä kantava, Jumalalle otollinen isämme Johannes! Valaise rakkaudellasi meidät syntiset ja vaivaiset, suo meidän kantaa katumuksen otollisia hedelmiä ja osallistua tuomiota saamatta Kristuksen salaisuuksiin. Vahvista voimallasi uskomme, tue meitä rukouksessamme, paranna vaivamme ja sairautemme ja päästä meidät hädästä sekä näkyvistä ja näkymättömistä vihollisista.

Kannusta kasvojesi valkeudella Kristuksen alttarin edessä palvelevia papillisen työn pyhiin kilvoituksiin, kasvata pienokaisia, ohjaa nuoria, tue vanhoja, kirkasta kirkkojen hengelliset aarteet ja pyhät luostarit.

Sinä ihmeidentekijä ja valittu ennaltanäkijä, säilytä sovussa isänmaamme kansalaiset, säästä meidät Pyhän Hengen armolla ja lahjalla sisällissodasta; kokoa syrjään joutuneet, käännytä harhautuneet ja liitä heidät pyhään, yhteiseen ja apostoliseen kirkkoon.

Säilytä laupeudellasi aviopuolisot rauhassa ja yksimielisyydessä, anna luostareiden asukkaille menestystä ja siunausta hyvissä töissä, lohduta murheellisia, päästä kärsivät epäpuhtaista hengistä, armahda puutteessa ja vaaroissa eläviä ja ohjaa meidät kaikki pelastuksen tielle.

Kristuksessa elävä isämme Johannes, johdata meidät iankaikkisen elämän illattomaan valoon, jotta pääsisimme sinun kanssasi osallisiksi ikuisesta autuudesta ja kiittäisimme ja ylistäisimme Jumalaa iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.