Toiminnot

Kulttuurikeskus Sofia

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 8. joulukuuta 2012 kello 23.55 – tehnyt Mikko (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Sofian päärakennuksessa on vastaanotto.
(Kuva © Hannu Pyykkönen/Ortodoksi.net)
Kulttuurikeskus Sofia on Helsingin Kallahdessa toimiva Suomen ortodoksista kirkkoa lähellä olevan säätiön omistama koulutus- ja kokoushotelli, joka avattiin tammikuussa 2007. Sitä hallinnoi Suomen ortodoksisen kulttuurikeskuksen säätiö, jonka puheenjohtajana toimii Helsingin metropoliitta Ambrosius. Helsingin ortodoksisen hiippakunnan kanslia on vuokralla Kulttuurikeskus Sofian tiloissa.

Kulttuuritarjontaa ekumeenisessa hengessä

Kulttuurikeskus Sofia toimii entisen Osuuspankkiopiston tiloissa. Keskuksessa järjestetään taidetapahtumia, kulttuuriseminaareja ja ikonimaalauskursseja.

Pyhän Viisauden kappeli

Pyhän Viisauden kappeli.
Kulttuurikeskus Sofia, Helsinki.
Kuva © Soili Mustapää

Kulttuurikeskuksessa sijaitsee Pyhän Viisauden kappeli, jonka arkkipiispa Leo vihki käyttöön 25.5.2007. Virallinen avajaisseminaari ja kirkollinen siunaus toimitettiin vuoden 2008 helmikuussa. Kappeli on avoinna kaikille arkisin rukousta ja hiljentymistä varten. Palvelukset arkisin klo 8.30 ja 17.00. Lisäksi viikko-ohjelmassa on Jeesuksen rukous -palvelus tiistaisin ja Akatistos Jumalansynnyttäjälle torstaisin. Liturgia toimitetaan Sofian kappelissa pääsääntöisesti torstaisin ja lauantaisin.

Jumalansynnyttäjän syntymän luostari

Sofiaan perustettiin alkukesällä 2012 luostarimainen yhteisö, Jumalansynnyttäjän syntymän luostari, jonka johtajana toimii ainakin alussa KP Helsingin metropoliitta Ambrosius.

Yhteystiedot

Linkkejä

Soili Mustapää

Katso myös