Toiminnot

Ero sivun ”Maksim Moskovalainen” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: Autuas '''Maksim Moskovalainen''', Kristuksen tähden houkka eli Moskovassa 1400-luvulla, kun mongolit hyökkäsivät Venäjälle, taudit, kuivuu ja nälkä vaivasivat kansalaisia...)
(ei mitään eroa)

Versio 1. marraskuuta 2011 kello 21.34

Autuas Maksim Moskovalainen, Kristuksen tähden houkka eli Moskovassa 1400-luvulla, kun mongolit hyökkäsivät Venäjälle, taudit, kuivuu ja nälkä vaivasivat kansalaisia ja tekivät elämästä vaikeaa kaikille.

Niukkoihin vaatteisiin läpi vuoden pukeutunut pyhä Maksim on jättänyt jälkeensä useita helposti uskoa opettavia lausahduksiaan, joilla hän yksinkertaisella tavalla levitti nöyryyttä ja kristillistä pelastusta.

"Jos sinua lyödään aiheellisesti, tunnusta syyllisyytesi ja kumarra syvempään. Kärsivällisyyden palkaksi Jumala antaa sinulle pelastuksen", Maksim saattoi sanoa kovia kokeneelle ihmiselle. Rikkaita ja ylhäisiä hän suomi sanan miekallaan lähes päivittäin.

Autuas Maksim kuoli vuonna 1434 ja pian kuoleman jälkeen haudalla alkoi tapahtua ihmeitä. Vuonna 1568 hänen reliikkinsä löydettiin maatumattomina.

Muistopäivä

Ortodoksinen kirkko muistelee autuasta Maksim Moskovalaista aina vuosittain hänen omana muistopäivänään marraskuun 11. päivänä.

HAP