Toiminnot

Ero sivun ”Minea” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Katso myös)
 
(3 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 3: Rivi 3:
 
'''Juhlaminea''' sisältää juhlapäivien tekstit.
 
'''Juhlaminea''' sisältää juhlapäivien tekstit.
  
Suomeksi näitä tekstejä ei ole julkaistu painettuna kirjana kuin ainoastaan juhlaminea. Minea muodostuu kuukausimineoista eli 12 erillisestä kirjasta, joissa jokaisessa on eri kuukauden jumalanpalvelustekstit. Mineasta on imestynyt jo suurin osa myös ns. nettiversiona Ortodoksi.netin sivuilla. Kts. -> Netti-Minea.
+
Suomeksi näitä tekstejä ei ole julkaistu painettuna kirjana kuin ainoastaan juhlaminea. Minea muodostuu kuukausimineoista eli 12 erillisestä kirjasta, joissa jokaisessa on eri kuukauden jumalanpalvelustekstit. Mineasta on ilmestynyt jo suurin osa myös ns. nettiversiona Ortodoksi.netin sivuilla. Kts. -> '''[[Minea (tekstit)|Netti-Minea]]'''.
 +
 
 +
[[:Käyttäjä:Hannu|HAP]]
  
 
== Katso myös ==
 
== Katso myös ==
  
 +
* [[Menologion]]
 
* [[Typikon]]
 
* [[Typikon]]
 
* [[Oktoehos]]
 
* [[Oktoehos]]

Nykyinen versio 10. tammikuuta 2012 kello 12.04

Minea on ortodoksisen kirkon jumalanpalvelustekstejä sisältävä 12 kirjan kokonaisuus, josta löytyvät kaikki kirkkovuoden jokaisen päivän ehtoo- ja aamupalvelusten sekä liikkumattomien juhlien jumalanpalvelustekstit syyskuusta elokuuhun. Nämä tekstit on omistettu kyseisen päivän pyhälle ihmiselle tai tapahtumalle.

Juhlaminea sisältää juhlapäivien tekstit.

Suomeksi näitä tekstejä ei ole julkaistu painettuna kirjana kuin ainoastaan juhlaminea. Minea muodostuu kuukausimineoista eli 12 erillisestä kirjasta, joissa jokaisessa on eri kuukauden jumalanpalvelustekstit. Mineasta on ilmestynyt jo suurin osa myös ns. nettiversiona Ortodoksi.netin sivuilla. Kts. -> Netti-Minea.

HAP

Katso myös