Toiminnot

Ortodoksinen veljestö

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 18. joulukuuta 2020 kello 16.09 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Ortodoksinen Veljestö on yksi Suomen ortodoksisen kirkon piirissä toimivista järjestöistä, jonka tarkoituksena on ortodoksisen kristillisen elämän syventäminen ja ortodoksisuuden tunnetuksitekeminen.

Järjestö perustettiin 6. kesäkuuta 1944 Uudessa Valamossa. Veljestön jäsenmäärä on vaihdellut 30-100 henkilöön. Veljestön jäseneksi voi tulla jokainen johdon hyväksymä jäsen oman jäsenanomuksensa kautta.

Veljestö julkaisee vuosittain 2-4 kertaa ilmestyvää Hehkuva Hiillos -lehteä.

Veljestö kokoontuu vuosittain syys- ja talvipäiville. Syyspäivät ovat eri seurakunnissa Ortodoksisen Veljestön perustajan arkkipiispa Paavalin kuolinpäivän paikkeilla 2.12. Talvipäivät ovat helmikuussa yleensä Valamon luostarissa.

Lisäksi veljestö pyrkii järjestämään matkoja eri ortodoksisiin kohteisiin. Matkoja on tehty mm. Romaniaan, Viroon, Moskovaan, Venäjän Karjalaan ja Solovetskiin.

Lisäksi Ortodoksinen Veljestö on kustantanut ja julkaissut kymmeniä teoksia ortodoksisen elämän eri aloilta mm. kuolemaa, avioliittoa, liturgista elämää ja elämän muiltakin alueilta. Ortodoksinen Veljestö pyrkii korostamaan rakkauden ja keskinäisen kilvoittelun henkeä jäsentensä ja kaikkien kirkon jäsenten kohdalla.


Julkaisuja