Toiminnot

Publikaanin ja fariseuksen sunnuntai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 15. joulukuuta 2008 kello 15.25 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: 1. '''Lauantai iltana''' (1) avuksihuutostikiiroina 7 ylösnousemusstikiiraa ja 3 triodionin stikiiraa, Kunnia, Kaikkivaltias Herra, minä tiedän, Nyt, vuorosävelmän mukainen 1. s...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

1. Lauantai iltana (1) avuksihuutostikiiroina 7 ylösnousemusstikiiraa ja 3 triodionin stikiiraa, Kunnia, Kaikkivaltias Herra, minä tiedän, Nyt, vuorosävelmän mukainen 1. stikiira Jumalan-synnyttäjälle. Virrelmästikiiroina ylösnousemusstikiirat, Kunnia, Syntien raskauttamia silmiäni, Nyt, Sinä korkeasti kunnioitettu Neitsyt. Ylösnousemustropari, Jumalansynnyttäjän tropari, ja päätös.

2. Sunnuntaina aamupalveluksessa kolminaisuuskanonin jälkeen kolminaisuustroparit Totisesti on kohtuullista, 3 katumustroparia Armahda meitä, Herra, armahda meitä jne ja heksapsalmi. Jumala on Herra jälkeen ylösnousemustropari kahdesti ja Jumalansynnyttäjän tropari kerran. Psalmikatismat ja 17 katisma. Katismatropari järjestyksessään. Kiitetty olet Sinä, Herra, vuorosävelmän mukaiset hypakoe, antifonit ja prokimeni. Ylösnousemuskanoni, triodionin kanoni, liitelauselmana Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia Sinulle. 3:nnen veisun jälkeen ylösnousemuskontakki ja iikossi, triodionin katismatropari ja tropari Jumalansynnyttäjälle. 6:nnen veisun jälkeen triodionin kontakki ja iikossi, päivän ja triodionin synaksariot, katabasioina Kuljettuaan jalan meren syvyyden halki, sitten Rukoilkaamme Herraa, aamupalveluksen evankeliumi (2) , Nähtyämme Kristuksen ylösnousemisen ja lauletaan psalmi 50(51), Kunnia, Synninkatumuksen ovet, Nyt, Pelastuksen poluille, liitelauselma Armahda minua, Jumala ja tropari Ajatellen pahojen tekojeni paljoutta. Sitten Me ylistämme Sinua lauselmineen. Ylösnousemuseksapostilario, triodionin eksapostilario ja Jumalansynnyttäjän eksapostilario. Kiitosstikiiroina 5 ylösnousemusstikiiraa ja 3 triodionin stikiiraa, Kunnia, Herra, Sinä tuomitsit fariseuksen, Nyt, Korkeasti siunattu, Suuri ylistysveisu ja Tänä päivänä.

3. Liturgiassa typikon psalmit, autuudentropareina 4 vuorosävelmän mukaista ja 4 triodionin kanonin 6:nnesta veisusta. Saaton jälkeen ylösnousemustropari, temppelin pyhän tropari, kontakki Paetkaamme fariseuksen pöyhkeilevää kerskailua, sunnuntain epistola ja evankeliumi. Totisesti on kohtuullista, ehtoollislauselma Ylistäkää Herraa, Me näimme, ja päätös (3).

Tällä viikolla ei ole paastoa.


(1) Turhan toistamisen välttämiseksi triodionin jokaisen sunnuntai kohdalla, ja ottaen huomioon että esiteoriassa ja erityisessä sunnuntaipalvelusten ohjeessa on tarpeellinen jo sanottu, ei joka kerta puhuta alkupsalmista, psalmikatismasta, Oi Jeesus Kristus veisusta ja muusta sellaisesta.

(2) Triodionin muitten sunnuntaitten kohdalla jätetään aamupalveluksen evankeliumi mainitsematta, pyrkien lyhyyteen siellä, missä kysymyksiä ei pitäisi olla.

(3) Jos täksi tai joksikin kolmesta seuraavasta sunnuntaista osuu temppeliin tuomisen juhla tai on sen jälkijuhla, ks temppeliin tuomisen typikon ohjetta.


-> Triodionin aloitussivulle