Toiminnot

Rukouskanoni pyhälle Paraskevalle

Kohteesta Ortodoksi.net

Neitsytmarttyyri Paraskevan muistopäivä on 28.10.

Kanoni PDF-tiedostona

1 . veisu 8. sävelmä

Irmossi:

Kuljettuaan veden yli kuin kuivaa maata / ja päästyään Egyptin vaivasta Israel huusi:/ Veisatkaamme Lunastajallemme ja Jumalallemme.

Troparit

Liitelauselma: Pyhä marttyyri Paraskeva, rukoile Jumalaa meidän puolestamme.

Ylistän lauluin sinun muistoasi, kunniakas neitsytmarttyyri, ja pyydän sinua: Kaikkilaupiasta Luojaa rukoilemalla revi nopeasti rikki kahleet, jotka sitovat minut rikkomuksiini.

Sinä, kunnioitettu, olet ansiosi mukaan saanut Jumalalta suuren voiman tehdä ihmeitä. Käytä saamaasi lahjaa ja tee loppu monivuotisista himoistani.

Sinä, marttyyri Paraskeva, kilvoittelit sääntöjen mukaan maan päällä. Nyt kun olet saanut kestävyytesi palkaksi kruunun taivaassa, rukoile Vapahtajaa puolestamme.

Kunnia -- nyt --.

Katso laupiaasti minun puoleeni, Tahrattomin, paranna ruumiini kauheat vaivat ja poista sen sairaudet pyhillä esirukouksillasi 3. veisu

Irmossi:

Sinä, Herra, olet luoksesi kiiruhtavien vahvistus / ja pimeydessä olevien valkeus. / Sen tähden henkeni veisuin ylistää Sinua.

Troparit

Kaikkein pyhimmän Hengen voimalla armahda meitä, Paraskeva, ja vapauta anomuksillasi meidät kaikenlaisista sairauksista.

Pelasta, puhdas neitsytmarttyyri Paraskeva, meidät kaikki, jotka sinua ylistämme ja kunnioitamme.

Tule, voittoisasti kilvoitellut marttyyri, voimalliseksi suojelijaksi minulle, joka olen ahdingossa, ja vapauta minut rukouksillasi vaivoista, vaaroista ja murheista.

Kunnia -- nyt --.

Karkota, kaikkein Puhtain, minusta kauas pahat sairaudet ja murheet, jotka säälimättä ahdistavat palvelijaasi. 4. veisu

Irmossi:

Minä kuulin, oi Herra, / huolenpitosi salaisuuden, / minä ymmärsin tekosi/ ja ylistän jumaluuttasi.

Troparit

Anna minulle, kunnianarvoisa Paraskeva, voimaa pahoja henkiä ja tuhoisia himoja vastaan ja tyynnytä pyhillä esirukouksillasi rikkomusteni myrsky.

Sinä, kaikkien ylistämä, joka olet rakastanut Herraa ja saanut kunnian seppeleen, rukoile hartaasti kaikkien sinua uskollisesti kunnioittavien puolesta.

Ota vastaan anomukseni, voittoisa neitsytmarttyyri Paraskeva, ja hajota palavilla esirukouksillasi himojeni synkeä pimeys.

Kunnia -- nyt --.

Puhtahin Neitsyt, joka olet siemenettömästi synnyttänyt Jumalan, pelasta minut, palvelijasi, joka olen vaarassa hukkua rikkomuksiini. 5. veisu

Irmossi:

Herra, valista meidät käskyilläsi/ ja anna meille rauha väkevällä käsivarrellasi, oi ihmisiä rakastava.

Troparit

Niin kuin Sinä, kunnianarvoisa, loistat nyt jumalallisten säteiden valaisemana Taivaallisessa häämajassa, niin tee myös palvelijasi otollisiksi pääsemään Jumalan kirkkauteen.

Vapauta rukouksillasi, Paraskeva, temppeliisi tulleet palvelijasi sairauksista ja onnettomuuksista.

Pyydän Sinua, Paraskeva, haavoita esirukouksillasi sieluni Jumalan rakkaudella ja hälvennä himojeni synkeys.

Kunnia -- nyt--.

Kaikkein Puhtain, suo, että me, joilla on Sinut apuna, suojana ja vahvana puolustajana, vapautuisimme aina Sinun kauttasi kaikista vaaroista. 6. veisu

Irmossi:

Vapahtaja, ole minulle armollinen, / sillä minä olen paljon syntiä tehnyt / ja rukoilen Sinua: / Nosta minut ylös pahuuden syvästä kuilusta, / sillä Sinun puoleesi olen kohottanut huutoni: / Kuule minua, minun pelastukseni Jumala.

Troparit

Niin kuin sinä, Paraskeva, sammutit verivirroillasi epäuskon tulen, niin sammuta nytkin rukouksillasi sairauksieni polte ja tempaa minut pois vaarojen keskeltä.

Suo , puhdas neitsytmarttyyri Paraskeva, esirukoustesi avulla minun, sinun palvelijasi, ylenkatsoa alhaisia, epävakaita ja katoavia ajallisia asioita ja päästä osalliseksi jumalallisesta kirkkaudesta ja loistosta.

Ano hartaasti Jumalaa, marttyyri, että kaikkien laittomuuksia harjoittavien päät musertuisivat meidän jalkojemme alle, jotka rakastaen kunnioitamme laittoman tyrannin katkaisemaa pyhää päätäsi.

Kunnia -- nyt --.

Sinä, Maria, joka olet kaikkien Tekijän puhdas ja pyhä temppeli, anna minulle sielua puhdistavia kyyneleitä ja, pyydän sinua, kuule minun rukoukseni. 7. veisu

Irmossi:

Heprealaisnuorukaiset polkivat urheasti pätsissä maahan tulen liekit / ja muuttivat tulen kasteeksi huutaen: / Kiitetty olet Sinä, Herra Jumala, iankaikkisesti!

Troparit

Tulkaa, kaikki uskovat, kunnioittakaamme joka vuosi lauluin neitsytmarttyyri Paraskevan pyhiä ja kunniakkaita jäännöksiä. Niistä virtaa ehtymättä ihmeitä ja jumalallisia lahjoja.

Viettäkäämme, uskovat, oikeauskoisesti riemujuhlaa . Kumartakaamme Paraskevan pyhiä jäännöksiä ja huutakaamme uskoen: Kiiruhda anomuksillasi vapauttamaan meidät kaikista taudeista.

Voittoisa marttyyri, Sinun pyhä pääsi, joka säteilee kaikkea ainetta, jopa kultaakin kirkkaampana, suo pelastuksen niille, jotka uskoen kiiruhtavat sen luo, ja parantaa sielujen kuolettavia tauteja.

Kunnia -- nyt --.

Kaikkein pyhin Neitsyt, joka olet synnyttänyt lihan päällensä ottaneen Jumalan, suojele kansaasi odottamattomilta vaaroilta ja taudeilta ja päästä meidät rukouksillasi nopeasti vapaiksi synnin kahleista. 8. veisu

Irmossi:

Kiittäkää lauluin taivasten Kuningasta,/ jota enkelten sotavoimat ylistävät,/ ja suuresti kunnioittakaa Häntä kaikkina aikoina!

Troparit

Ylistäkäämme kaikki niin huulilla kuin sydämelläkin kunniakasta Herran marttyyria, koska olemme vapautuneet sairaudesta.

Sinä, marttyyrikilvoittelija Paraskeva, joka nyt karkeloit taivaan asunnoissa, muista meitä, jotka uskoen laulamme ylistystäsi.

Sinä, marttyyri, vahvistuttuasi Herran voimalla saatoit häpeään hirmuvaltiasten röyhkeyden. Murra nytkin kaikkien pakkovallan alaisina elävien kahleet.

Kunnia -- nyt --.

Ainoa puhdas, siunattu Maria, paranna kurjan palvelijasi vaikeasti lääkittävät himot, että ylistäisin sinua autuaaksi. 9. veisu

Irmossi:

Puhdas Neitsyt, / me Sinun kauttasi pelastuneet tunnustamme Sinut totiseksi Jumalansynnyttäjäksi / ja yhdessä ruumiittomien enkelijärjestöjen kanssa laulamme Sinun ylistystäsi.

Troparit

Tuhoa, marttyyri Paraskeva, laittomien harhaoppisten jumalattomat juonittelut ja kirkasta kaikki uskovat jumalallisella säteilyllä.

Sinä kunnioitettu, tee nyt kaikkien Valtiasta rukoilemalla palvelijasi otolliseksi täyttymään jumalallisella kirkkaudella.

Paranna, Paraskeva, parantumattomat sairauteni ja suo minulle rukouksillasi täydellinen tervehtyminen, että rakastaen kunnioittaisin sinua.

Kunnia -- nyt --.

Ainoa Jumalansynnyttäjä, puhtaana Neitsytäitinä puhdista minut likaisten ruhjeitteni saastaisesta mädästä ja pelasta minut, oi Valtiatar.

(Käännös on tehty Lintulan luostarissa)

Katso myös