Toiminnot

Seitsemäs rukous (NV)

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 26. joulukuuta 2012 kello 16.29 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Pyhä Nikolaj, Žičan ja Ohridin piispa:

Rukoukset järvellä

(Kuva © Aija S.)

Seitsemäs rukous

7 (VII)

Pystyisinpä luomaan muusikoita kivestä ja tanssijoita järven hiekasta ja trubaduureja vuorten kaikkien puiden lehdistä, että ne voisivat auttaa minua ylistämään Herraa, ja niin voitaisiin maan ääni kuulla enkelikuorojen seassa!

Ihmisten pojat ahmivat itseensä poissaolevan Isännän pöydästä, eivätkä laula kenellekään muulle kuin itselleen ja suidensa täyteydelle, joiden täytyy lopulta palata maahan.

Vielä surullisempaa on sokeus ihmisten pojilla, jotka eivät näe Herran voimaa ja kunniaa. Lintu elää metsässä, eikä näe metsää. Kala uiskentelee vedessä, eikä näe vettä. Myyrä elää maassa, eikä näe maata. Todellakin ihmisen samankaltaisuus lintujen, kalojen ja myyrien kanssa on yhä enemmän surullista.

Eläinten tavoin ihmiset eivät kiinnitä huomiota siihen, mikä on olemassa ylenmääräisenä runsautena, vaan räpsyttelevät silmäripsiään ainoastaan sen edessä mikä on harvinaista tai poikkeuksellista.

Oi Herra, minun hengitykseni, Sinua on liikaa, eivätkä ihmiset siksi näe sinua. Oi Herra, minun huokaukseni, Sinä olet liian ilmeinen, minkä vuoksi ihmisten huomio kääntyy pois Sinusta ja ohjautuu kohti jääkarhuja, kohti harvinaisuuksia kaukaisuudessa.

Suloinen uskollisuuteni, Sinä palvelet Sinun palvelijoitasi liikaa, minkä vuoksi Sinä olet halveksunnan kohde. Sinä nouset sytyttämään auringon järven yläpuolelle liian aikaisin, minkä vuoksi unikeot eivät voi kestää sinua. Voittamaton intoni, Sinä olet liian innokas sytyttämään vigilialamput taivaankanteen yöllä, ja ihmisten laiska sydän kielii enemmän veltosta palvelijasta kuin innosta.

Oi rakkauteni, pystyisinpä liikuttamaan kaikkia maan asukkaita, vettä ja ilmaa, jotta ne hyräilisivät Sinulle hymniä! Voisinpa poistaa lepran maan kasvoilta ja kääntää tämän siveettömän maailman takaisin sellaiseksi neitseeksi, jonka Sinä loit!

Todellakin, yhtä suuri olet Sinä, minun Jumalani, maailman kanssa kuin ilman sitä.

Sinä olet yhtä suuri riippumatta siitä, ylistääkö maailma Sinua vai pilkkaako se Sinua. Mutta kun maailma pilkkaa Sinua, Sinä näytät suuremmalta Sinun pyhiesi silmissä.


-> seuraava rukous
Takaisin alkusivulle
<- edellinen rukous