Toiminnot

Ero sivun ”Theodoros Studionilainen” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

 
Rivi 8: Rivi 8:
 
== Muistopäivä ==
 
== Muistopäivä ==
  
[[Ortodoksinen kirkko]] muistelee4 pyhittäjä Theoforos Studionilaista aina vuosittain marraskuun 11. päivänä. Hänen [[reliikki]]ensä siirtämistä vuonna 845 Hersonista Konstantinopoliin muistellaan sen lisäksi tammikuun 26. päivänä.
+
[[Ortodoksinen kirkko]] muistelee pyhittäjä Theoforos Studionilaista aina vuosittain marraskuun 11. päivänä. Hänen [[reliikki]]ensä siirtämistä vuonna 845 Hersonista Konstantinopoliin muistellaan sen lisäksi tammikuun 26. päivänä.
  
'''Muualla Internetissä:'''
+
== Katso myös ==
 +
* [[Timotheos Tunnusmerkkien luostarista]]
  
 +
== Linkit ==
 
* [http://www.orthodoxwiki.org/Theodore_the_Studite Orthodoxwiki]
 
* [http://www.orthodoxwiki.org/Theodore_the_Studite Orthodoxwiki]
 
* [http://ocafs.oca.org/FeastSaintsViewer.asp?SID=4&ID=1&FSID=103281 OCA]
 
* [http://ocafs.oca.org/FeastSaintsViewer.asp?SID=4&ID=1&FSID=103281 OCA]
 +
* Orthodox Wiki: [http://orthodoxwiki.org/Studion_Monastery Studion Monastery]
  
 
[[Luokka:Pyhät]]
 
[[Luokka:Pyhät]]

Nykyinen versio 19. helmikuuta 2013 kello 21.31

Theodoros Studionilainen
muistopäivä 11.11.
(Kuva © Pyykkönen)

Pyhä Theodoros Studites eli Theodoros Studionilainen (759-826) oli bysanttilainen munkki ja Studionin (kreikaksi: Στουδίου) luostarin johtaja, igumeni. Hän syntyi konstantinopolilaiseen ylimysperheeseen vuonna 758 ja sai tuohon aikaan parhaan mahdollisen koulutuksen niin teologisissa kuin maallisisakin aineissa.

Hänet tunnetaan hymnografina sekä merkittävänä uskonnollisten tapojen ja luostarilaitoksen edistäjänä sekä innokkaasta ikonoklasmin vastustamisestaan.

Hän yhdessä veljensä pyhän Josef Tunnustajan, Thessalonikin arkkipiispan, joka tunnetaan myös nimellä Josef Studionilainen (762-832) ovat tunnettuja myös työstään, jonka he tekivät Triodioniin, Suuren paaston kolmen ensimmäisen viikon palveluskirjan teksteihin. Ensimmäisen paastoviikon kanoni on merkitty pyhän Joosefin ja toisen paastoviikon kanoni pyhän Theodoroksen nimiin.

Muistopäivä

Ortodoksinen kirkko muistelee pyhittäjä Theoforos Studionilaista aina vuosittain marraskuun 11. päivänä. Hänen reliikkiensä siirtämistä vuonna 845 Hersonista Konstantinopoliin muistellaan sen lisäksi tammikuun 26. päivänä.

Katso myös

Linkit