Toiminnot

Vilho Hokkinen

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 15. helmikuuta 2019 kello 18.21 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Rovasti Vilho Hokkinen, s. 27.7.1901 Suojärvellä, k. 11.9.1981.

Rovasti Vilho Hokkinen Aamun Koiton kuvassa
Rovasti Vilho Hokkinen Aamun Koiton kuvassa

KESKEN

(Aamun Koitto nr. 14/1951)

50 vuotta

täyttää pastori Vilho Hokkinen 27/7 -51 Kuopiossa. Hän on syntynyt Suojärvellä ja sieltä lähtenyt opintielle päättäen Sortavalan pappisseminaarin v. 1933. Samana vuonna hän tuli Suojärven. seurakunnan lukkariksi ja kahden vuoden kuluttua nimitetyksi Tiurulan seurakunnan esimieheksi, jossa virassa vuoden oltuansa hän siirtyi kirkollishallituksen käytettäväksi viransijaisuuksia varten tarkoitettuun papinvirkaan. V. 1938 hän tuli nimitetyksi nykyiseen Savonlinna-Kuopion seurakunnan esimiehen virkaan. Virkaatekevänä pappina on pastori Hokkinen joutunut olemaan erinäisiä kertoja mm. Annantehtaan, Suistamon, Korpiselän, Turun ja Taipaleen seurakunnissa. Vuoden 1950 kirkolliskokous valitsi hänet kirkollisen ylioikeuden pappisjäseneksi.

Pastori Hokkisella on ollut virkatehtäviensä ohella innostusta ottaa osaa vapaaehtoisiinkin kirkollisiin harrastuksiin. Niinpä hän on ollut vuosikausia P. Sergein ja Hermanin Veljeskunnan komitean jäsenenä tullen rov. Ortamon kuoltua sen puheenjohtajaksi.

Lehtemme asiamiehenä on pastori Hokkinen erikoisesti ansioitunut voittaen mm. ylivoimaisesti viime vuoden tilaushankintakilpailun.

Toivotamme Kirkkomme ahkeralle työntekijälle "monia, monia armorikkaita vuosia."