Toiminnot

Akatistohymni ehtoonjälkeisessä palveluksessa - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

50. Samana perjantaina illalla pienessä ehtoonjälkeisessä palveluksessa, Totisesti on kohtuullista jälkeen, lauletaan tropari Pitäen salaisesti mielessään kaksi kertaa hitaasti ja kerran lyhyesti, ja piispaa lukee akatiston 1:sen jakson. Kun on laulettu Is polla eti lauletaan kanonin Minä avaan nyt suuni, tropareita 6. 3:nnen veisun jälkeen lauletaan taas Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä hitaasti ja luetaan akatiston 2. jakso. Sitten 2. kuoro alkaa 4:nnen veisun Jumalallinen Jeesus ja lauletaan 6:nteen veisuun asti, 2. kuoro Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä puolinopeasti, kaksikuoroisena, ja luetaan akatiston 3. jakso. 1. kuoro 7:nnen veisun Jumalassa viisaat, lauletaan 9:nteen asti (ja diakoni suitsuttaa). 9:nnen veisun jälkeen Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä taaskin puolihitaasti, kaksikuoroisena, ja luetaan akatiston 4. jakso (32, sitten trishagion, luetaan Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä, Herra, armahda 40, Oi Kristus Jumala, Kunnia, nyt, Me ylistämme Sinua, Jumala, ole meille armollinen, rukoukset Oi viaton, puhdas, turmelusta tuntematon, Anna, oi Herra, meille unelle mennessämme, Korkeasti ylistetty ainainen Neitsyt, Toivoni on Isä, turvani Poika, päätössiunaus Kunnia olkoon Sinulle, Kristus Jumala, anomukset, Oi Jumalansynnyttäjä, Sinun neitseellisyytesi kauneutta hitaasti, ja Pyhien isiemme.

51. Lauantaina aamupalveluksessa puoliyönpalveluksen ja heksapsalmin jälkeen, Jumala on Herra jälkeen tropari Pitäen salaisesti mielessään kahdesti, psalmikatismat, sitten katismatropari Ruumiittomien voimien sotapäällikkö kahdesti, psalmi 50(51) ja kanoni Minä avaan nyt suuni, tropareita 6. 3:nnen veisun jälkeen jälleen katismatropari kerran, 6:nteen veisuun triodionit, 6:nnen veisun jälkeen kontakki Sinulle oi Jumalansynnyttäjä ja iikossi Ylienkeli lähetettiin taivaasta. Päivän ja triodionin synaksariot. Kanonin ja triodionien loput veisut, katabasioina Minä avaan nyt suuni, Me ylistämme Sinua, eksapostilario kahdesti, 4 kiitosstikiiraa, Kunnia, Jumalansynnyttäjä kuuli sanoja, Suuri ylistysveisu ja Pitäen salaisesti mielessään.

52. Liturgiassa typikon psalmit, autuudentroparit Jumalansynnyttäjän kanonin 3:nnesta ja 6:nnesta veisusta. Saaton jälkeen Pitäen salaisesti mielessään ja kontakki Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä. Jumalansynnyttäjän epistola ja evankeliumi. Totisesti on kohtuullista sijasta Jokainen maan päällä syntynyt, ehtoollislauselma Minä kohotan pelastuksen maljan, Me näimme, ja päätös.


32) Liitteessä patriarkaatissa noudatettu järjestys yksityiskohtaisemmin.

-> Triodionin aloitussivulle