Toiminnot

Arseni Konevitsalaisen tropari ja kontakki

Kohteesta Ortodoksi.net

Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen, 12.6.

Tropari, 1. säv.

Palaen jumalallista rakkautta ja torjuen mielestäsi maalliset halut sinä, ylen autuas Arseni, seurasit Kristusta horjumattomin mielin paastokilvoittelun ahdasta tietä. Sen tähden vastaanotettuasi Häneltä kilvoituksesi palkkion taivaissa muista meitä, jotka sinun pyhää muistoasi kunnioitamme ja veisaamme: Kunnia olkoon Hänelle, joka antoi sinulle voiman. Kunnia Hänelle, joka sinut seppelöi. Kunnia olkoon Hänelle, joka sinun kauttasi kaikille parannusta vuodattaa.

Kontakki, 8. säv.

Valaisten sydämesi kolmihohteisen Jumaluuden kirkkaudella sinä, oi pyhittäjäisä, loistit hyveidesi valoa, joka jo Athosvuoren valaisi rakastamasi kilvoituksen tähden. Saatuasi sieltä lahjaksi totisen Kristus-auringon ja Hänen puhtaimman Äitinsä pyhän ikonin sinä tulit Laatokan saareen ja perustit luostarin, oi ylen autuas. Uskossa ja rakkaudessa sinun pyhäinjäännöstesi äärellä me iloiten lausumme: Iloitse, kirkkain valo, pyhittäjäisämme Arseni.

Rukous Pyhittäjä Arsenille

Oi pyhittäjäisämme Arseni, sanomattoman kunnian näkijä taivaan valtakunnassa! Älä hylkää luostariasi, jossa Kristuksen tähden olet uurastanut ja kilvoitellut, vaan säilytä se rauhassa ja hiljaisuudessa, jotta se pysyisi järkkymättömänä näkyväisten ja näkymättömien vihollisten juonia vastaan. Vahvista hyvissä teoissa hengellisiä lapsiasi, jotka olet koonnut luostariisi, oi viisas, jotta he oppisivat tuntemaan kutsumuksensa ja tulisivat Jumalanäidin heille osoittaman huolenpidon arvoiksiksi.

Taivaan korkeudesta eläväksitekevän rukouksesi voimalla tue kaikkia uskollisesti luoksesi rientäviä. Merellä purjehtivia ohjaa. Elämän meren kuohut tyynnytä. Rauhoita riitaisuudet seurakunnassa. Rukoile Herralta rauhaa maailmalle ja kaikille meille. Sairastavat paranna pelastavaisella puolustuksellasi. Murheissa ole lohduttaja ja hyvä opastaja. Kaikille ole kaikkea samoinkuin olet maanpäällisen elämäsi aikana ollut.

Kanna rukouksesi Jumalan puoleen, sillä sinulle on annettu armo rukoilla puolestamme. Tiedämme, totisesti tiedämme, että vanhurskaan rukous Jumalansynnyttäjän puoltamana saa paljon aikaan. Sen vuoksi, vaikka olemmekin arvottomia, niin usko sinä kuitenkin meidät Neitseen kaikkivoipaan suojelukseen ja puolustukseen, jotta tulisimme arvollisiksi saamaan autuuden hänen Poikansa, Kristuksen, meidän Jumalamme, valtakunnassa yhdessä sinun ja kaikkien pyhien kanssa iankaikkisesti. Amen.