Toiminnot

Dimitri Tarvasaho: Ortodoksisen kirkon pyhät toimitukset / LOPPUSANAT

Kohteesta Ortodoksi.net

Dimitri Tarvasaho – Ortodoksisen kirkon pyhät toimitukset – LoppusanatLOPPUSANAT


Ortodoksisen kirkon liturginen hurskauselämä on rikas ja monivivahteinen. Siinä on ilmaistu kirkkomme uskonoppi ja maailmankäsitys. Siinä on kirkkomme etiikka eli siveysoppi. Liturgisen hurskautemme erikoispiirteenä on sen seurakunnallisuus. Liturgian aikana temppelissä tai aamu- ja iltarukouksen aikana kodissa ortodoksikristitty tuntee, että hänen kanssansa rukoilee koko kirkko. Hänen ilonsa ja hänen surunsa ovat koko kirkon iloja ja suruja.

Rukoilija tulee osalliseksi koko kirkon hengellisestä kokemuksesta. Parhaat runoilijat, parhaat muusikot, parhaat maalarit, parhaat arkkitehdit – kaikki suuria hengenmiehiä – ovat antaneet ja luovuttaneet omat hengelliset kokemuksensa jälkeen tuleville sukupolville. Kaukanakin temppelistä asuva ortodoksikristitty ei ole koskaan yksin. Pyhä raamattu, rukouskirjamme, ikonit ja kirkkokalenterimme liittävät hänet eläväksi jäseneksi seurakuntaan, kun hän vain niitä käyttää ja ammentaa niistä.

"Rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka JEESUKSEN KRISTUKSEN kautta ovat Jumalalle mieluisia" (1.Piet.2:5).


Sisällysluetteloon