Toiminnot

Ehtoopalvelus - typikon - A

Kohteesta Ortodoksi.net

20. Avuksihuutostikiiroina laulamme 3 vuorossa olevaa triodionin stikiiraa ja 3 seuraavan päivän pyhän stikiiraa, Kunnia, nyt, Jumalansynnyttäjän stikiira (tai tiistaina ja torstaina kärsimysstikiira Jumalansynnyttäjälle), Oi Jeesus Kristus, päivän prokimenit ja parimiat, Suo, Herra, anomusektenia, Olkoon valtakuntasi ja päivän virrelmästikiira kahdesti (12 ja marttyyristikiira kerran, Kunnia, nyt Jumalansynnyttäjän stikiirat (tai kärsimysstikiira Jumalansynnyttäjälle), Herra, nyt Sinä lasket, trishagion, Iloitse, Jumalanäiti, Neitsyt jne sävelellä, Sinun armosi suojaan resitatiivisesti, Herra, armahda 40, Kunnia, nyt, Me ylistämme Sinua, Herran nimeen, Kiitetty olkoon aina oleva, Taivaallinen Kuningas, ohjaa. 3 suurta kumarrusta, sitten trishagion, Herra, armahda 12 ja rukous Kaikkein pyhin Kolminaisuus, Olkoon Herran nimi kolmesti, Kunnia, nyt, psalmi Minä tahdon aina ylistää Herraa, ja päätös.

Tätä ehtoopalveluksen järjestystä noudatetaan, kun ei ole Ennenpyhitettyjen lahjain liturgiaa. Kun Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia toimitetaan, rukouksen Kaikkein pyhin Kolminaisuus jälkeen pappi lausuu aamupalveluksen päätössiunauksen ja heti sen jälkeen Siunattu olkoon Isän ja Pojan ja alkaa


12) Liitelauselma stikiiraa toista kerran laulettaessa Sinun puoleesi, joka olet taivaissa, minä kohotan katseeni ja marttyyristikiiralle Armahda meitä, Herra, armahda meitä.

-> Triodionin aloitussivulle