Toiminnot

Ensimmäisen viikon perjantai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

25. Ennenpyhitettyjen lahjain liturgiaan ehtoopalveluksessa, alkupsalmin ja psalmikatisman jälkeen, avuksihuutostikiiroina Tulkaa, uskovaiset kahdesti, 4 vuorosävelmän mukaista marttyyristikiiraa ja 4 pyhän Theodoroksen stikiiraa, Kunnia, Vihollinen käyttäen aseenaan, Nyt, vuorosävelmän mukainen 1. stikiira Jumalansynnyttäjälle. Saatto, Oi Jeesus Kristus, päivän parimiat, Nouskoon minun rukoukseni ja edelleen Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia.

26. Samana perjantaina, illalla, pieni ehtoonjälkeinen palvelus. Totisesti on kohtuullista jälkeen lauletaan kanoni Minä avaan nyt suuni, tropareita 6. Kanonin jälkeen lauletaan Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä hitaasti, ja luetaan Akatiston 1. jakso, lopuksi Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä lyhyesti (19, trishagion, pyhän kontakki Sinä otit uskon Kristukseen (20, Herra, armahda 40, Oi Kristus Jumala, ja heti ilman kumarruksia Oi viaton, puhdas, turmelusta tuntematon jne. Pappi Rukoilkaamme Herraa Jumalaa ja evankeliumi, sitten heti päätössiunaus Kunnia olkoon Sinulle, Jumala, meidän toivomme, kunnia Sinulle, patriarkka tai piispa siunaa kuorojen laulaessa Ton despotin, sitten anomukset, joiden jälkeen 2. kuoro laulaa Oi Jumalansynnyttäjä, Sinun neitseellisyytesi kauneutta, lopuksi Pyhien isiemme (21.


19) Tätä laulettaessa patriarkka (tai piispa, jos on) suutelee Jumalansynnyttäjän ikonia ja siunaa kuorojen laulaessa Is polla eti. Hän ei ole istuimellaan, vaan sen viereisellä istuimella ilman mantiaa, sauva kädessään. 20) Muina perjantaipäivinä (ellei ole juhlittavan pyhän muistoa lauantaina), trishagionin jälkeen luetaan kontakki Luomakunnan esikoisina 21) Tätä järjestystä noudatetaan 5:nnen viikon perjantaihin asti, lukuun ottamatta evankeliumia. Jos on tapana laulaa akatisto aamupalveluksessa, niin perjantai iltana luetaan pieni ehtoonjälkeinen palvelus ja luetaan vuorosävelmän mukainen vainajien kanoni, paitsi juuri tänä perjantaina, jona lauletaan sen sijaan pyhän Theodoroksen kanoni triodionista Theodoros, minä tunnen Sinut Jumalan rakastajaksi.

-> Triodionin aloitussivulle