Toiminnot

Eronneiden mennessä uudelleen avioliittoon

Kohteesta Ortodoksi.net

Diakoni: Siunaa, isä.

Pappi: Kiitetty on Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen.

Amen.

Sitten seuraavat säkeet kuoron laulaessa jokaisen jälkeen: Kunnia olkoon sinulle, Herra, kunnia Sinulle.

Autuas on jokainen, joka pelkää Herraa.

Joka vaeltaa Hänen teitänsä.

Sinä saat nauttia kättesi ansion; onnellinen sinä, sinun käy hyvin.

Niinkuin hedelmällinen viiniköynnös on sinun emäntäsi sinun huoneesi perällä.

Niinkuin öljypuun vesat ovat sinun lapsesi sinun pöytäsi ympärillä.

Sillä katso, näin siunataan se mies, joka Herraa pelkää.

Siunatkoon Herra sinua Siionista, niin sinä saat kaikkina elinpäivinäsi nähdä Jerusalemin onnellisena, saat nähdä lastesi lapset. Rauha Israelille.

Sitten pappi kysyy sulhaselta: Onko sinulla (nimi) hyvä ja vapaa tahto ja vakava mieli ottaa aviovaimoksesi tämä (nimi), jonka näet tässä vierelläsi?

Sulhanen vastaa tähän: On, arvoisa isä.

Kääntyen sitten morsiamen puoleen pappi kysyy häneltä: Onko sinulla (nimi) hyvä ja vapaa tahto ja vakava mieli ottaa aviomieheksesi tämä (nimi), jonka näet tässä vieressäsi?

Morsian: On, arvoisa isä.

Diakoni: Rukoilkaamme rauhassa Herraa.

Rukoilkaamme Herralta rauhaa korkeudesta ja sielujemme pelastusta.

Rukoilkaamme Herralta koko maailmalle rauhaa, pyhille Jumalan seurakunnille hyvää tilaa ja kaikkien yhdistymistä.

Rukoilkaamme Herraa tämän pyhän huoneen ja täällä uskossa, hartaudessa ja Jumalan pelvossa käyvien puolesta.

Rukoilkaamme Herraa patriarkkamme …, (ja) arkkipiispamme … (ja metropoliittamme …), arvoisain pappien, Kristuksessa palvelevien, kaikkien kirkonpalvelijain ja kirkkokansan puolesta.

Rukoilkaamme uudelleen avioliittoon yhdistyvien Jumalan palvelijain (nimet) puolesta, että Herra antaisi heille moitteettoman elämän, viattoman vaelluksen ja nuhteettomat elintavat.

Rukoilkaamme Herraa, että Hän antaisi heille yhteiselämän yksimielisyydessä ja rakkaudessa, edistystä hyvissä töissä ja pitkän iän.

Rukoilkaamme Herraa, että Hän päästäisi heidät ja myös meidät kaikesta vaivasta, vihasta, vaarasta ja hädästä.

Puolusta, pelasta, armahda ja varjele meitä, Jumala, Sinun armollasi.

Muisteltuamme kaikki pyhää, puhdasta, siunatuinta, kunniallista Valtiatartamme, Jumalansynnyttäjää, ainaista neitsyttä Mariaa ja kaikkia pyhiä antakaamme itsemme, toinen toisemme ja koko elämämme Kristuksen, Jumalan haltuun.

Pappi: Sillä Sinulle, Isä, Poika ja Pyhä Henki, kuuluu kaikkinainen ylistys, kunnia ja palvonta nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen.

Kuoro: Amen.

Diakoni: Rukoilkaamme Herraa.

Pappi: Ihmisiä rakastava Valtias, iankaikkinen Kuningas ja kaiken Luoja, joka olet purkanut vihollisuuden väliseinän ja lahjoittanut rauhan ihmissuvulle, Sinua me rukoilemme ja Sinulta pyydämme, katso palvelijoittesi (nimet) puoleen ja vuodata heidän päällensä siunauksesi. Palauta rikkoutunut rauha ja istuta heidän sydämiinsä rakkaus toisiansa kohtaan. Anna heille ylenpalttisesti hengen rauhallisuutta ja varjeltu vaellus, jotta he pysyen sopuisuudessa voisivat nauttia kodin hyviä lahjoja ja ylistäisivät yksin Sinua, rakkauden Jumalaa ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Isää, jolle kuuluu kaikkinainen ylistys, kunnia ja palvonta nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. amen.

Päätössiunaus: Kristus, totinen Jumalamme, puhtaimman ja viattomimman Äitinsä esirukouksien tähden, kunniallisen ja eläväksitekevän ristin voimalla, kunniallisten taivaallisten ruumiittomien voimien tähden, kunniallisen, jalon profeetan, edelläkävijän ja kastajan Johanneksen, pyhien kunniakkaiden ja korkeasti kiitettyjen apostolien, pyhien kunniakkaiden ja jalosti voittaneiden marttyyrien, pyhien jumalankantajain pyhittäjäisiemme, pyhän kunniakkaan suurmarttyyrin Prokopioksen, pyhien ja vanhurskaiden Herran esivanhempien Joakimin ja Annan ja kaikkien pyhiensä rukouksien tähden olkoon meille armollinen ja pelastakoon meidät hyvyydessään ja ihmisrakkaudessaan.

Pyhien isiemme rukouksien tähden, Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä.