Toiminnot

Filoksenia

Kohteesta Ortodoksi.net

Filoksenia ry on vuonna 1996 perustettu avustus- ja vapaaehtoistyötä tekevä järjestö. Keskeisiä toiminta-alueita ovat maahanmuuttaja- ja lähialuetyö. Yhdistys ylläpitää Espoon keskuksessa, Kirkkojärvellä, kansainvälistä kohtaamispaikka Trapesaa. Trapesan avoin olohuone on auki lähialueen asukkaille arkisin kello 9-15. Trapesaan voi tulla lukemaan päivän lehden, käyttämään Internetiä, ompelemaan tai tapaamaan muita. Trapesan maahanmuuttajille suunnatut neuvontapalvelut palvelevat ilman ajanvarausta neljänä päivänä viikossa. Lisäksi Trapesan tiloissa on tarjolla monenlaista kerhotoimintaa. Järjestetyn kerhotoiminnan ohella Trapesa palvelee juhla- ja kokoontumispaikkana alueen asukkaille kansallisuuteen tai uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta. Trapesa saa toimintaansa tukea Raha-automaattiyhdistykseltä.

Trapesan yhteydessä on Pyhien apostoleinvertaisten mirhantuojien kappeli, jossa järjestetään ortodoksisia palveluksia säännöllisesti yhteistyössä Helsingin ortodoksisen seurakunnan kanssa. Kappeli on ainoa ortodoksisen seurakunnan toimitila Espoon keskuksen alueella. Kappelissa toimitetaan jumalanpalveluksia 2-4 kertaa kuukaudessa ja isommat juhlat järjestetään noin kerran vuodessa. Palveluksissa huomioidaan osallistujien äidinkielet; kappelissa kuulee suomen lisäksi ainakin ruotsia, englantia, venäjää, kreikkaa, romaniaa ja amharaa. Palvelusten jälkeen istutaan hetkinen yhdessä, nautitaan pöydän antimista ja jaetaan viimeiset kuulumiset.

Filoksenia ry tekee lisäksi Pietarin katulapsiin suuntautuvaa avustustyötä. Vuoden 2012 avustuskohteita ovat Pyhän Anastasian Veljeskunnan nuorisovankityö Kolppinon nuorisovankisiirtolassa sekä päihderiippuvaisten, katulapsitaustaisten nuorten Stalker-kuntoutuskeskuksen toiminnan tukeminen Terijoella. Pietariin suuntautuva avustustoiminta on ollut merkittävä osa Filoksenia ry:n työtä koko yhdistyksen olemassaolon ajan.

Filoksenia ry:n jäsenmaksut: Nordea 149130-102838.

Yhteystiedot:
Kansainvälinen kohtaamispaikka Trapesa
Kotikyläntie 5
02770 Espoo

Puh. 045-897 3232, 09-412 2045, fax 09-412 2045
s-posti: trapesa.toimisto@saunalahti.fi
www.trapesa.com

Katso myös