Toiminnot

Haluatko osallistua

Kohteesta Ortodoksi.net

Haluatko osallistua virtuaaliseen ikoninäyttelyyn?

Jumalanäidin ikoni:
«Стой за Христа до мученического Креста».

Nyt se on mahdollista Ortodoksi.netin perussivuilla (www.ortodoksi.net).
Sivuilla on ollut jo kaksi virtuaalista näyttelyä. Katso millaisia:

https://www.ortodoksi.net/index.php/Joulunaika_-_lapsuuden_aika_(ikoninäyttely)
ja
https://www.ortodoksi.net/index.php/Kohtalona_Kurbinovon_freskot_(ikoninäyttely)

HAKU PÄÄTTYNYT !!!

Neljäs virtuaalinen näyttely on tarkoitus avata Jumalanäidin paaston alkaessa elokuussa 2024 ja siihen osallistuvat ikonimaalarit on tarkoitus valita lähiaikoina, maaliskuun loppuun mennessä. Valinnan tekee Ortodoksi.netin ylläpito Ikonimaalarit ry:n toivottavasti konsultoimana.

Kolmas näyttely on tällä hetkellä kokoamisvaiheessa ja siihen osallistuja on jo valittu. Tämä näyttely avataan netissä samoin kuin edelliset: ortodoksisen kirkon yhden paaston – tällä kertaa Apostolien paaston alkaessa toukokuun lopulla 2024.

Neljänteen näyttelyyn valitulle osallistuminen on ilmainen ja näyttelyn toteuttaa teknisesti Ortodoksi.net-sivuston ylläpito. Ikonimaalarin osalle tulee vain toimittaa hyvälaatuiset valokuvat sähköisesti ylläpidolle ja kertoa samalla alla olevan ohjeen mukaiset tiedot itsestään ja ikoneistaan. Näyttely voi siis jokaisen kohdalla erikseen olla joko myyntinäyttely tai pelkästää omien ikonien esittely.

Näyttelyyn voi hakeutua lähettämällä Ortodoksi.netin ylläpidolle sähköpostilla tiedon halukkuudestaan osallistua ja samalla muutaman mallikuvan omista näyttelyyn tulevista ikoneista viimeistään maaliskuun 2024 loppuun mennessä. Nämä kuvat voivat olla hieman vapaammin kuvattuja, mutta näyttelyyn valituille kuville on oma laatuvaatimuksensa oheisissa ohjeissa. Näyttelyyn valitun tulee toimittaa kuvat sähköisenä (joko sähköpostilla tai muistitikulla postitse tai pilvipalvelun kautta) kesäkuun loppuun mennessä.

Neljännen näyttelyn teemana on paastoon sopivana Jumalanäidin ikonit – eli ikonit, joissa on mukana myös Jumalanäiti joko yksin tai mahdollisesti jonkun muun (Kristus, vanhemmat, joku muu) kanssa. Emme kuitenkaan toivo näyttelyyn 20 Hellyyden Jumalanäidin ikonia, joten moninaisuus ja monipuolisuus on tässä valttia.

Lisätietoja antaa allekirjoittanut pyydettäessä säköpostitse.

Hannu Pyykkönen
Ortodoksi.netin ylläpidosta
sisällöntuottaja
ortodoksinet.yllapito@gmail.com
(varalla: info@ortodoksi.net)
Toiveita virtuaaliseen ikoninäyttelyyn osallistuville

Kuvaa näyttelyyn tuleva ikoni seuraavasti:

 • mahdollisimman laadukas kuva eli kuvatiedoston koko mieluusti yli 2,0 megatavia, mieluummin enemmän, otettu hyvällä puhelimen kameralla tai oikealla kameralla, kuvaformaatti mieluusti: jpg
 • kuvan tulee olla ns. vaaterissa joka sivultaan eli ei saa kuvata liian alhaalta tai ylhäältä tai sivulta niin, että ikonin suorakaiteisuus vääristyy – kuvaa siis suoraan ikonin keskeltä
 • kuvaa niin, että reunoille jää vain pieni ylimääräinen alue, jonka tulee olla suunnilleen saman levyinen koko kuvan alueella – sivuilla, ylhäällä ja alhaalla
 • ikoniin ei saa jäädä valon tai valaisimen aiheuttamia heijastumia eli kuvaa ikoni tasaisessa luonnon valossa, jossa ei ole voimakasta valonlähdettä jollain sivulla ja kuvaa kohtisuoraan ikoniin nähden niin, että valoa on tasaisesti koko ikonilla ja ei ole varjokohtia
 • tarvittaessa Ortodoksi.net kuvakäsittelee valokuvaa

Ikonista tarvitaan seuraavat tiedot:

 • ikonin nimi ja koko senttimetreissä, esim. 30 cm X 45 cm ja onko ikoni myynnissä vai ei (ei tarvita hintaa tässä vaiheessa)

Ikonimaalarista seuraavat tiedot:

 • nimi (esim Matti Meikäläinen)
 • syntymävuosi
 • kotipaikkakunta
 • yhteystiedot (sähköposti ja mieluusti myös puhelin)
 • kuinka kauan maalannut
 • missä opiskellut ikonimaalausta, kenen ohjauksessa
 • onko ikoneja ollut näyttelyissä – missä?
 • jos ikoneja myynnissä: yhteystiedot, josta tavoittaa ja josta ostaja voi kysyä ikonin hintaa (maalari myy itse ikonin ja hoitaa koko kaupankäynnin, Ortodoksi.net ei myy, eikä osallistu myyntitapahtumaan mitenkään. Mahdollisesta myynnistä/kaupankäynnistä vastaa vain ikonimaalari itse.)

Toiveita näyttelyikoneille:

 • mieluummin yhdeltä ikonimaalarilta näyttelyyn vähintään 2-3 ikonia (saa olla enemmänkin) ja kaikki erilaisia ei kuitenkaan kaikilta samaan näyttelyyn osallistuneilta samaa ikonia – esim. Jumalanäiti näyttelyyn ei kaikilta Hellyyden Jumalanäitiä. Jos ikoneja tarjotaan, Ortodoksi.net tai joku muu ulkopuolinen valitsee näyttelyyn sopivan / sopivat
 • mahdollisimman laaja kirjo ko. ikonityypistä olisi parasta – siis erilaisia ikoneja
 • Ortodoksi.net päättää viime kädessä, mitkä ikonit virtuaaliseen näyttelyyn tulevat
 • Ikonimaalari luovuttaessaan ikonit toteutuvaan virtuaaliseen näyttelyyn antaa samalla luvan Ortodoksi.netille käyttää ikonikuvia sivuillaan ( © eli tekijä-ikonimaalari mainiten)

Ortodoksi.netin puolesta yhteyshenkilö, jolle ikonikuvat lähetetään sähköpostilla ja jolta voi kysyä lisää ohjeita sähköpostilla:
Hannu Pyykkönen
ortodoksinet.yllapito@gmail.com

Neljännen eli elokuun alussa alkavan näyttelyn hakauaika loppuu maaliskuun 2024 lopussa.

Elokuun Jumalanäidin paastoon sijoittuvan virtuaalisen näyttelyn jälkeen voidaan järjestää – jos halukkaita löytyy – seuraava virtuaalinen näyttely mahdollisesti joulupaaston 2024 alkaessa erikseen sovittavasta aiheesta joko yhden tai useamman maalarin kanssa.