Toiminnot

Iltarukoukset

Kohteesta Ortodoksi.net

(Valamon luostarissa)

PAPPI: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen.

LUKIJA: Amen.

Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia Sinulle.

Taivaallinen Kuningas, Lohduttaja, totuuden Henki, joka paikassa oleva ja kaikki täyttävä, hyvyyden lähde ja elämän antaja, tule ja asu meissä ja puhdista meidät kaikesta synnin pahuudesta sekä pelasta, oi Hyvä, meidän sielumme.

Pyhä Jumala, Pyhä Väkevä, Pyhä Kuolematon, armahda meitä. (3)

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Kaikkein pyhin Kolminaisuus, armahda meitä. Herra, puhdista meidät synneistämme. Valtias, anna anteeksi rikoksemme, Pyhä, tule ja paranna heikkoutemme Sinun nimesi tähden.

Herra, armahda. Herra, armahda. Herra, armahda.

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon Sinun nimesi. Tulkoon Sinun valtakuntasi. Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille anteeksi velkamme niin kuin mekin annamme anteeksi velallisillemme. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.

PAPPI: Sillä Sinun, Isä, Poika ja Pyhä Henki, on valtakunta, voima ja kunnia nyt, aina ja iankaikkisesti.

LUKIJA: Amen.

Herra, armahda. (12)

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen. Vähäinen ehtoonjälkeinen palvelus

LUKIJA: Tulkaa, kumartakaamme meidän Kuningastamme Jumalaa.

Tulkaa, kumartukaamme ja langetkaamme Kristuksen, meidän Kuninkaamme ja Jumalamme, eteen.

Tulkaa, kumartukaamme ja langetkaamme itse Kristuksen, meidän Kuninkaamme ja Jumalamme, eteen.

Psalmi 51 (LXX)

Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi. Minä tiedän pahat tekoni, minun syntini on aina minun edessäni.

Sinua, sinua vastaan olen rikkonut, olen tehnyt vastoin sinun tahtoasi. Oikein teet, kun minua nuhtelet, ja syystä sinä minut tuomitset. Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun. Mutta sinä tahdot sisimpääni totuuden -- ilmoita siis minulle viisautesi!

Vihmo minut puhtaaksi iisopilla ja pese minut lunta valkeammaksi. Suo minun kuulla ilon ja riemun sana, elvytä mieli, jonka olet murtanut. Käännä katseesi pois synneistäni ja pyyhi minusta kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Älä karkota minua kasvojesi edestä, älä ota minulta pois pyhää henkeäsi. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata, niin opetan tiesi sinusta luopuneille, ja he palaavat sinun luoksesi. Jumala, pelastajani, päästä minut verivelasta, niin minä riemuiten ylistän hyvyyttäsi. Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi.

Jos toisin sinulle teurasuhrin, se ei sinua miellytä, polttouhriakaan et huoli. Murtunut mieli on minun uhrini, särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala.

Osoita Siionille laupeutesi ja rakenna jälleen Jerusalemin muurit! Silloin otat taas vastaan määräuhrit, ja alttarille tuodaan teurashärät --- Kunnia olkoon Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Me kiitämme Sinua, me ylistämme Sinua, kumarramme Sinua, kunnioitamme Sinua, kiitosta kannamme Sinulle Sinun suuren kunniasi tähden.

Herra, Kuningas, taivaallinen Jumala, kaikkivaltias! Herra, ainokainen Poika Jeesus Kristus ja Pyhä Henki! Herra Jumala, Jumalan Karitsa, Isän Poika, joka otat pois maailman synnin, armahda meitä. Sinä, joka maailman synnit otat pois, ota vastaan meidän rukouksemme. Sinä, joka Isän oikealla puolella istut, armahda meitä. Sillä Sinä olet ainoa pyhä, Sinä olet ainoa Herra, Jeesus Kristus, Isän Jumalan kunniaksi. Amen.

Joka yö minä ylistän Sinua ja kiitän Sinun nimeäsi iäti ja iankaikkisesti. Herra, Sinä olet meidän turvamme suvusta sukuun.

Minä sanoin Herra, armahda minua, paranna minun sieluni, sillä minä olen syntiä tehnyt Sinua vastaan. Herra, sinun puoleesi minä käännyn: opeta minua Sinun tahtoasi täyttämään, sillä Sinä olet minun Jumalani sillä Sinussa on elämän lähde. Sinun valkeudessasi me valkeuden näemme. Ja laupeutesi niille, jotka Sinut tuntevat. Suo, Herra, että me tämän yön syntiä tekemättä viettäisimme. Siunattu olet Sinä meidän isäimme Jumala, sekä kiitetty ja ylistetty on Sinun nimesi iankaikkisesti. Amen.

Olkoon Sinun laupeutesi, Herra, meidän päällämme, niin kuin me sinuun uskallamme. Kiitetty olet Sinä, Herra, opeta minulle käskysi. Kiitetty olet Sinä Herra, Valtias, tee minut Sinun käskyjäsi ymmärtäväksi. Kiitetty olet Sinä, Pyhä, valista minua Sinun käskyilläsi.

Herra, Sinun laupeutesi pysyy iankaikkisesti. Älä kättesi töitä hylkää. Sinulle on tuleva kiitos, Sinulle ylistysveisut. Sinulle on myös kunnia tuleva, Isä, Poika ja Pyhä Henki, nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen. USKONTUNNUSTUS

Uskon yhteen Jumalaan, kaikkivaltiaaseen Isään, taivaan ja maan, kaiken näkyvän ja näkymättömän Luojaan.

Uskon yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka on syntynyt Isästä ennen aikojen alkua, valo valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta, syntynyt ei luotu, joka on samaa olemusta kuin Isä ja jonka kautta kaikki on saanut syntynsä, joka meidän ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden astui alas taivaista, tuli lihaksi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta ja syntyi ihmiseksi, ristiinnaulittiin meidän puolestamme Pontius Pilatuksen aikana, kärsi ja haudattiin, nousi kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, astui ylös taivaisiin, istuu Isän oikealla puolella ja on kirkkaudessa tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja jonka valtakunnalla ei ole loppua.

Uskon Pyhään Henkeen, Herraan ja eläväksi tekijään, joka lähtee Isästä, jota yhdessä Isän ja Pojan kanssa kumarretaan ja kunnioitetaan ja joka on puhunut profeettojen kautta.

Uskon yhteen, pyhään, katoliseen ja apostoliseen kirkkoon. Tunnustan yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi, odotan kuolleiden ylösnousemusta ja tulevan maailman elämää.

Aamen. JEESUKSEN RUKOUS

Jeesuksen rukous liittyy tässä P. Johannes Krysostomoksen rukoushuokauksiin päivän ja yön 12 tunnin mukaan. Kunkin huokauksen jälkeen lausutaan 10 kertaa Jeesuksen rukous. Ensimmäinen ääneen ja seuraavat itsekseen.

Sunnuntai-, maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-iltana

Herra, ota minut vastaan, kun minä syntejäni kadun.

Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä. 10 kertaa, kumarruksitta


Herra, älä hylkää minua.


Herra, älä saata minua kiusaukseen.


Herra, anna minulle hyvä mielenlaatu.


Herra, anna minulle kyyneleitä; anna, että kuolemaa aina muistaisin ja pane synnin murhe sydämeeni.


Herra, taivuta mieleni syntejäni tunnustamaan.


Herra, anna minulle nöyryyttä, sielun puhtautta ja kuuliaisuutta.


Herra, anna minulle kärsivällisyyttä, jalomielisyyttä ja sydämen hellyyttä.


Herra, istuta minuun hyvyyden juuri ja pane Sinun pelkosi minun sydämeeni.


Herra, suo minun rakastaa Sinua kaikesta sielustani ja kaikesta mielestäni sekä täyttää kaikessa Sinun tahtosi.


Herra, varjele minua pahentavista ihmisistä, pahoista hengistä ja himoistani sekä kaikista sopimattomista asioista.


Herra, Sinä tiedät mitä teet, ja niin kuin Sinä tahdot, niin tapahtukoon Sinun tahtosi minussakin syntisessä, sillä ylistetty olet Sinä Iankaikkisesti. Amen.


Tämän jälkeen lukija lausuu ristirinerkkiä ja kumarruksia tehden 40 kertaa:

Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä.

Edelleen: Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Halleluja, halleluja, halleluja. Kunnia olkoon Sinulle, Jumala. (3).

Jatkuu seuraava sivu >>>>> (Herra Jeesus Kristus....)

Tiistai- ja torstai-iltana

Herra, älä ota minulta pois Sinun taivaallisia lahjojasi.

Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä. 10 kertaa,kumarruksitta


Herra, päästä minut ikuisista vaivoista.


Herra, jos olen ymmärrykselläni tahi ajatuksillani, sanoillani tai teoillani tehnyt syntiä, anna ne minulle anteeksi.


Herra, vapahda minut kaikesta tietämättömyydestä, velttoudesta ja paatuneesta tunnottomuudesta.


Herra, päästä minut kaikesta kiusauksesta.


Herra, valaise minun sydämeni, jonka ovat pahat himot sokaisseet.


Herra, minä ihmisenä olen syntiä tehnyt, mutta Sinä laupiaana Jumalana armahda minua, koska Sinä näet minun sieluni heikkouden.


Herra, anna armosi tulla apuun minulle, että minä ylistäisin Sinun pyhää nimeäsi.


Herra Jeesus Kristus, kirjoita minut, Sinun palvelijasi, elämän kirjaan ja anna elämälleni hyvä loppu.


Herra minun Jumalani, vaikka en olisikaan mitään hyvää Sinun edessäsi tehnyt, niin auta armostasi minua panemaan alku hyville teoilleni.


Herra, vihmo minun sydämeeni armosi kaste.


Taivaan ja maan Herra, muista minua, syntistä palvelijaasi, viheliäistä ja saastaista, Sinun valtakunnassasi. Amen.


==

Tämän jälkeen lukija lausuu ristinmerkkiä ja kumarruksia tehden 40 kertaa:

Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalammine, armahda meitä.

Edelleen:

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Halleluja, halleluja, halleluja.

Kunnia olkoon Sinulle, Jumala. (3).

Iloitse, Jumalan äiti, Neitsyt, armoitettu Maria. Herra on Sinun kanssasi. Siunattu olet Sinä naisten joukossa, ja siunattu on Sinun kohtusi hedelmä, sillä Sinä olet synnyttänyt sielujemme pelastajan. (3 kertaa kumarruksineen)

(Juhla-aikana luetaan tämän sijasta juhlan tropari) Totisesti on kohtuullista ylistää autuaaksi Sinua, Jumalansynnyttäjä, aina autuas ia viaton ja meidän Jumalamme Äiti. Me ylistämme Sinua, joka olet kerubeja kunnioitettavampi ja serafeja verrattomasti jalompi, sinua, puhdas Neitsyt, Sanan Synnyttäjä, Sinua, totinen Jumalansynnyttäjä. (Maahankumarrus)

Pyhä Jumala, pyhä Väkevä, pyhä Kuolematon, armahda meitä. (3)

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt aina ja iankaikkisesti. Amen.

Kaikkein pyhin Kolminaisuus, armahda meitä.

Herra, puhdista meidät synneistämme. Valtias, anna anteeksi rikoksemme. Pyhä, tule ja paranna heikkoutemme Sinun nimesi tähden.

Herra, armahda. Herra, armahda. Herra, armahda.

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Isä meidän, joka olet taivaassa. Pyhitetty olkoon Sinun nimesi. Tulkoon Sinun valtakuntasi. Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille anteeksi velkamme, niin kuin mekin annamme anteeksi velallisillemme. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.

PAPPI: Sillä Sinun, Isä, Poika ja Pyhä Henki, on valtakunta, voima ja kunnia nyt, aina ja iankaikkisesti.

LUKIJA: Amen.

Kontakki, (pieninäkin juhlina, samoin, esi- ja jälkijuhlan kestäessä.)

Muina päivinä seuraavat troparit.

Armahda meitä, Herra, armahda, meitä, sillä kun emme taida itseämme millään puolustaa, niin tämän rukouksen Sinulle valtiaalle Herralle, me syntiset kannamme: Armahda meitä.

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle.

Herra, armahda meitä, sillä Sinuun me turvaamme. Älä vihastu kovasti meihin äläkä muista meidän rikoksiamme, vaan katso nyt laupiaasti puoleemme ja päästä meidät vihollisistamme, sillä Sinä olet meidän Jumalamme ja me olemme Sinun kansaasi. Kaikki olemme Sinun kättesi tekoja ja Sinun nimeäsi me avuksi huudamme.

Nyt aina ja iankaikkisesti. Amen.

Armon ovet, avaa meille, siunattu Jumalansynnyttäjä, ettemme toivoessamme Sinuun hukkuisi, vaan pääsisimme Sinun kauttasi hädästä, sillä Sinä olet kristikunnan pelastus.

Herra armahda. (40)

Oi Kristus Jumala, jota kaikkina aikoina ja joka hetki taivaassa sekä maan päällä kumarretaan ja kunnioitetaan. Sinä pitkämielinen, ylen armollinen, ylen laupias, joka hurskaita rakastat ja syntisiä armahdat ja joka kaikkia kutsut pelastukseen luvaten heille tulevaisia lahjoja. Sinä itse, Herra, ota tällä hetkellä meidänkin rukouksemme vastaan ja ohjaa meidän elämämme Sinun käskyjesi tielle, pyhitä meidän sielumme, puhdista meidän ruumiimme, ojenna meidän aivoituksemme, puhdista meidän mielemme ja päästä meidät kaikesta murheesta, pahuudesta ja vaivasta; piiritä meitä pyhillä enkeleilläsi, että me heidän joukkojensa varjeluksessa ja johdatuksessa uskon yhteyden saavuttaisimme ja lähestymättömän kunniasi käsittäisimme, sillä kiitetty olet Sinä iankaikkisesti. Amen.

Herra, armahda. Herra, armahda. Herra, armahda.

Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Me ylistämme Sinua, joka olet kerubeja kunnioitettavampi ja serafeja verrattomasti jalompi Sinua, puhdas Neitsyt, Sanan synnyttäjä sinua, totinen Jumalansynnyttäjä.

Herran nimen siunaa, isä.

PAPPI: Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä.

LUKIJA: Amen.

ESIRUKOUKSET: (Jokaisen rukouksen jälkeen tehdään ristinmerkki ja kumarrus.)

Muista, Herra Jeesus Kristus meidän Jumalamme, laupeuttasi ja armoasi, jota olet osoittanut aikojen alusta ja jonka tähden olet olet myös lihaksitullut ja tahtonut kärsiä ristiinnaulitsemisen ja kuoleman Sinuun oikein uskovien pelastukseksi, olet kuolleista ylösnoussut, taivaaseen astunut ja istunut Isän Jumalan oikealle puolelle ja kuulet niiden nöyrät anomukset, jotka koko sydmestään Sinua avuksensa huutavat. Kallista korvasi puoleeni ja kuule minun, kelvottoman, palvelijasi rukous, jonka minä hengelliseksi suloiseksi tuoksuksi Sinulle kaiken kansasi puolesta kannan.

Ensimmäiseksi muista pyhää, yhteistä ja apostolista seurakuntaasi, jonka olet pyhällä verelläsi ansainnut, ja vahvista, lujita, laajenna ja enennä se. Anna sille rauha ja varjele sitä iankaikkisesti niin, etteivät sitä helvetin portit voisi voittaa. Hillitse kirkkokuntien riidat, hajota pakanallinen pimeys ja tee tyhjiksi Pyhän Henkesi voimalla harhauskoisten hyökkäykset.

Herra katso laupiaasti synnyinmaamme puoleen. Täytä se yltyleensä rauhalla ja totuudella. Valaise se uskon ja tiedon valolla. Siunaa isänmaamme kansalaisten kaikki hyvät aloitteet ja teot.

Muista, Herra, tasavallan presidenttiä ja koko esivaltaa. Anna Pyhän Henkesi vaikuttaa heidän sydämeensä, oikeutta, rauhaa ja hyvyyttä että meidänkin kirkkokuntamme voisi edistyä, viettää rauhallista ja hiljaista elämää jumalisuudessa kunniallisuudessa.

Pelasta, Herra, ja armahda meidän isäämme, pyhintä ekumeenisia patriarkkaa Bartolomeosta, korkeasti pyhitettyä arkkipiispaamme Leoa, metropoliittaamme Ambrosiusta, metropoliittaamme Panteleimonia, piispaamme Arsenia, sekä kaikkia pyhän yhteisen ja apostolisen seurakuntamme arkkipiispoja, metropoliittoja ja piispoja sekä kaikkia pappeja, diakoneja ja kirkon palvelijoita, jotka olet asettanut paimentamaan, hengellistä laumaasi, ja heidän esirukouksiensa tähden ja armahda minua syntistä ja pelasta minut.

Pelasta, Herra ja armahda meidän isäämme igumeni Sergeitä ja koko veljestöä Kristuksessa ja heidän esirukouksiensa tähden armahda minuakin kurjaa.

Pelasta, Herra, ja armahda rippi-isääni ja hänen pyhien esirukouksiensa tähden anna anteeksi minun rikkomukseni.

Pelasta, Herra, ja armahda niitä, jotka palvelevat eri tehtävissä tässä pyhässä luostarissa, veljiä ja maallikoita ja kaikkia kristityitä.

Pelasta, Herra, ja armahda vanhempiani, veljiäni ja sisariani, kaikkia läheisiä heimolaisiani ja ystäviäni ja Jumalan palvelijoita (nimet) ja anna heille sekä maallisia että taivaallisia lahjojasi.

Pelasta, Herra, ja armahda suuresta armostasi pappismunkkeja, munkkeja ja nunnia ja kaikkia, jotka neitsyydessä, hurskaudessa ja kilvoituksissa luostareissa, erämaissa, luolissa, vuorilla, pylväillä, kammioihinsa sulkeutuneina, kalliorotkoissa, meren saarilla tai missä hyvänsä oikeauskoisesti elävät ja Sinua hurskaasti palvovat ja rukoilevat. Kevennä heidän taakkaansa, lohduta heitä heidän murheissaan, lähetä heille voimaa ja kestävyyttä kilvoitukseen ja heidän esirukouksiensa tähden anna anteeksi syntini.

Pelasta, Herra, ja armahda vanhoja ja nuoria, köyhiä, orpoja ja leskiä, kaikkia sairaita ja kärsiviä, murheissa, vaaroissa, ahdistuksessa ja vanhurskaudessa olevia. Erikoisesti muista niitä palvelijoitasi, joita Sinun ja oikean uskon tähden vainotaan, lähesty heitä armollasi, vahvista ja lohduta ja pian voimallasi huojenna heidän tilansa ja päästä heidät vapaiksi.

Pelasta, Herra, ja armahda hyväntekijöitämme, niitä, jotka ovat meitä kohtaan laupiaita ja armeliaita ja ovat päästäneet meidät kodittomina ollessamme suojiinsa, sekä niitä, jotka ovat käskeneet meitä kelvottomia rukoilemaan heidän puolestansa. Osoita heille laupeutesi antaen heille kaiken, minkä he pelastukseensa anovat, ja iankaikkiset hyvyydet.

Pelasta, Herra, ja armahda matkoilla olevia veljiämme ja sisariamme sekä kaikkia oikeauskoisia kristittyjä.

Pelasta, Herra, ja armahda niitä, joita olen mielettömyydessäni syntiin saattanut ja pelastuksen tieltä pahoihin ja sopimattomiin tekoihin johdattanut. Jumalallisella kaitselmuksellasi palauta heidät pelastuksen tielle.

Pelasta, Herra, ja armahda, jotka minua vihaavat tai ovat vääryyttä ja pahaa tehneet. Älä anna heidän, minun syntisen tähden kadotukseen joutua.

Oikeasta uskosta luopuneet ja turmioillisilla harhaopeilla sokaistut valaise Sinun tuntemisesi valkeudella ja yhdistä heidät pyhään, apostoliseen ja yhteiseen seurakuntaasi.

Kuolonuneen nukkuneiden puolesta:

Muista, Herra, tästä elämästä poismuuttaneita kirkkokuntamme arkkipiispoja, piispoja, tämän luostarin esimiehiä ja kaikkia, jotka ovat pappeina, kirkonpalvelijoina ja munkkeina Sinua palvelleet, sekä tämän pyhän temppelin autuaita rakentajia ja kaunistajia. Saata heidät lepoon Pyhien kanssa iankaikkisissa asunnoissasi.

Muista, Herra edesmenneitten palvelijaisi, vanhempieni ja kaikkien sukulaisteni ja äsken kuolonuneen nukkuneiden palvelijaisi (nimet) sieluja. Anna heille anteeksi kaikki heidän syntinsä, jotka he ovat vapaasta tahdostaan tai tahtomattaankin tehneet, ja ota heidät valtakuntaasi suoden heidän päästä osallisiksi iankaikkisista lahjoistasi ja loppumattoman autuaallisen elämän ilosta.

Muista, Herra, kaikkia ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän toivossa nukkuneita isiämme, veljiämme ja sisariamme, täällä ja kaikkialla lepääviä oikeauskoisia kristittyjä, saata heidät pyhien joukkoon, missä kasvojesi kirkkaus loistaa, ja hyvyydessäsi ja ihmisrakkaudessasi armahda meitäkin.

Anna, Herra, kaikille uskonsa ja ylösnousemisen toivossa nukkuneille isillemme, veljillemme ja sisarillemme anteeksi heidän syntinsä ja tee heidän muistonsa ikuiseksi. (3)

Viimeisen anomuksen LUKIJA lukee kerran ja PAPPI kahdesti. ILTARUKOUKSET:

Makarios Suuren rukous Jumalalle, Isälle

Iankaikkinen Jumala ja kaiken luodun Kuningas, joka olet sallinut minun nähdä tämänkin ajanhetken, anna anteeksi syntini, jotka olen tänään tehnyt teoin, sanoin ja ajatuksin. Puhdista, oi Herra, minun viheliäisen sieluni kaikesta lihan ja hengen saastaisuudesta. Anna minun, oi Herra, nukkua tämä yö rauhassa, että vuoteelta noustuani minä kelvollisesti palvelisin Sinun pyhää nimeäsi kaikkina elämäni päivinä ja kukistaisin päälleni karkaavat ruumiilliset sekä ruumiittomat viholliseni. Päästä minut, oi Herra, minua saastuttavista turhista ajatuksista ja pahoista himoista, sillä Sinun, Isä, Poika ja Pyhä Henki, on valtakunta, voima ja kunnia nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Pyhän Antiokoksen rukous Herrallemme Jeesukselle Kristukselle

Kaikkivaltias Isän Sana, itsessäsi täydellinen Jeesus Kristus, laupeutesi paljouden tähden älä koskaan eroa minusta, Sinun palvelijastasi, vaan ole aina minussa. Oi Jeesus, lampaittesi hyvä Paimen, älä heitä minua alttiiksi käärmeen kavalille hyökkäyksille äläkä jätä minua Saatanan mielivaltaan, sillä minussa on olemassa turmeluksen siemen. Sinä, kumarrettava Herra Jumala, pyhä Kuningas, Jeesus Kristus, varjele minua nukkuessani valkeudellasi, Sinun Pyhällä Hengelläsi, jolla olet opetuslapsesi pyhittänyt. Anna, Herra, minullekin, kelvottomalle palvelijallesi, vuoteessani nukkuessani Sinun pelastuksesi: valista mieleni pyhän evankeliumisi ymmärtämisen valolla, sieluni ristisi rakastamisella, sydämeni sanasi puhtaudella, ruumiini kärsimyksilläsi, jotka eivät voineet sieluasi valtaansa saada, varjele ajatukseni nöyryydelläsi ja herätä minut oikealla ajalla Sinua ylistämään, sillä Sinä olet ylen suuresti ylistetty niin kuin myös iankaikkinen Isäsi ja kaikkein pyhin Henki iankaikkisesti.Amen.

Rukous kaikkipyhälle Hengelle

Herra, taivaallinen Kuningas, Puolustaja, totuuden Henki, ole minulle laupias ja armahda minua, syntistä palvelijaasi. Päästä minut, ansaitsematon synneistäni ja anna anteeksi, kaikki, jolla olen tänään kuin ihminen rikkonut Sinua vastaan, enkä niin kuin ihminenkään, vaan niin kuin luontokappaletta pahempi olento. Anna anteeksi syntini, jotka olen tahallani tai tahtomattanikin tehnyt, jotka olen tehnyt tietoisesti tai tietämättäni, kaikki nuoruudestani tai pahasta neuvosta, ynseydestä ja suruttomuudesta johtuneet syntini. Minä en muistakaan mitä syntiä olen tehnyt: olen mahdollisesti Sinun nimesi kautta vannonut tahi olen sitä ajatuksissani pilkannut; olen jotakin ihmistä soimannut tai olen vihoissani ketä hyvänsä panetellut; olen ehkä jonkun mieltä pahoittanut tai jostakin syystä suuttunut; olen mahdollisesti valehdellut tai sopimattomalla ajalla nukkunut; olen ehkä köyhää ylenkatsonut, kun hän on käynyt luonani; olen mahdollisesti veljeni murheelliseksi tehnyt tahi olen parjannut häntä tai olen jotakin tuominnut; kenties olen itseäni turhamaisesta ylistellyt tahi olen ylpeillyt tai vihastunut; kenties rukoillessani olen antanut mieleni taipua tämän maailman pahuuteen tahi olen irstaisuutta ajatellut, olen ehkä ylenpalttisesti syönyt tahi juonut; olen kenties mielettömästi nauranut tahi pahaa ajatellut tahi toisen hyvyyttä nähdessäni olen sydämessäni sitä kadehtinut; olen mahdollisesti sopimattomia asioita puhunut tahi veljeni synnille nauranut, vaikka omat syntini ovat lukemmattomat; olen ollut rukouksen suhteen huolimaton tahi olen jotakin muuta pahaa tehnyt, jota en muistakaan. Kaikki nämä synnit ja vielä enemmänkin pahaa olen tehnyt. Armahda, Herra, minun Luojani, minua, velttoa ja kelvotonta palvelijaasi, ja päästä minut synneistäni. Anna anteeksi ne minulle Sinun hyvyydestäsi ja rakkaudestasi, että minä rauhassa saisin käydä yölevolle, nukkuisin ja lepäisin, minä irstainen, syntinen ja viheliäinen, ja kumartaisin ja ylistystä veisaisin Sinun sekä Isän ja Hänen ainokaisen Poikansa pyhälle nimelle nyt ja aina ja iankaikkisesti. Amen.

Iltarukous

Herra, meidän Jumalamme: Anna minulle Sinun hyvyytesi ja rakkautesi tähden anteeksi minun syntini, jotka olen tänä päivänä tehnyt töillä, sanoilla ja ajatuksilla. Anna minulle rauhallinen ja levollinen uni. Lähetä suojelusenkelisi varjelemaan ja suojelemaan minua kaikesta pahasta, sillä Sinä olet meidän sielujemme ja ruumiittemme varjelija, ja Sinulle me kunniaa edes kannamme, Isä, Poika ja Pyhä Henki, nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Kaikkein pyhimmälle Jumalansynnyttäjälle

Hyvän Kuninkaan hyvä Äiti, puhtain, siunattu Jumalansynnyttäjä Maria! Vuodata Sinun Poikasi, meidän Jumalamme, armo minun himolliseen sieluuni ja rukouksillasi johdata minut hyviin tekoihin, että jäljellä olevan elämäni ajan vilpittömästi viettäisin ja Sinun kauttasi paratiisin saavuttaisin, oi Jumalansynnyttäjä Neitsyt, ainoa puhdas ja siunattu.

Pyhälle Suojelusenkelille

Kristuksen Enkeli, minun pyhä varjelijani, minun sieluni ja ruumiini suojelija! Anna minulle anteeksi kaikki syntini: jotka olen tänä päivänä tehnyt. Päästä minut joka ainoasta minua vastustavan viholliseni kavaluudesta, etten minä millään synnillä vihastuttaisi minun Jumalaani, mutta rukoile minun syntisen ja kelvottoman palvelijasi puolesta, että tekisit minut otolliseksi saamaan kaikkein pyhimmän Kolminaisuuden ja minun Herrani Jeesuksen Kristuksen Äidin ja kaikkien pyhien laupeuden ja armon.

Ehtoonjälkeisen palveluksen päätös

Oi kunniakas ainainen Neitsyt, siunattu Jumalansynnyttäjä, saata rukouksemme Poikasi, meidän Jumalamme, eteen ja pyydä Häntä pelastamaan Sinun kauttasi meidän sielumme.

Toivoni on Isä, turvani Poika, suojani Pyhä Henki. Pyhä Kolminaisuus, kunnia olkoon Sinulle.

PAPPI: Kunnia olkoon Sinulle, Kristus Jumala, meidän toivomme, kunnia Sinulle.

LUKIJA: Kunnia olkoon isälle ja pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

Herra, armahda. Herra, armahda. Herra, armahda.

Siunaa.

LOPPUSIUNAUS:

Kristus, totinen Jumalamme, puhtaimman Äitinsä, jumalankantajain pyhittäjäisäimme ja kaikkien pyhiensä esirukouksien tähden olkoon meille armollinen ja pelastakoon meidät hyvyydessään ja ihmisrakkaudessaan.

Edelleen pappi kääntyneenä kansaan päin lausuu

Siunatkaa minua, pyhät isät ja veljet (ja sisaret), ja antakaa minulle syntiselle anteeksi millä olen syntiä tehnyt kuluneena päivänä ja tänä hetkenä. Lukemattomia syntejä olen tehnyt sielullani ja ruumiillani sanoin, teoin ja ajatuksin, tuomitsemisella ja kaikilla tunteillani. - Jumala armossaan antakoon meille anteeksi ja armahtakoon meitä kaikkia.

Ektenia (lauletaan Herra, armahda lyhyesti joka anomukseen)

Rukoilkaamme Herraa tasavaltamme presidentin ja koko esivallan puolesta.

Rukoilkaamme patriarkkamme Bartolomeoksen arkkipiispamme Leon ja isämme arkkimandriitta Sergein puolesta.

Meitä vihaavien ja rakastavien puolesta.

Niiden puolesta, jotka armahtavat ja palvelevat meitä.

Jotka ovat käskeneet meitä kelvottomia rukoilemaan heidän puolestaan.

Vangittujen vapautumisen puolesta.

Poissa olevien isiemme ja veljiemme puolesta.

Matkustavien puolesta.

Sairasten puolesta.

Rukoilkaamme hedelmien runsautta.

Ja jokaisen oikeauskoisen kristityn sielun puolesta.

Kunnioittakaamme kirkkokuntamme piispain ja tämän pyhän luostarin hyväntekijäin muistoa.

Vanhempiemme ja kaikkien täällä ja kaikkialla muualla lepäävien edesmenneitten isiemme, veljiemme ja sisariemme muistoa. Lausukaamme heidän puolestaan.

Herra, armahda. Herra, armahda. Herra, armahda.

PAPPI: Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä.

KUORO: Amen.

Ja kaikki ottavat siunauksen papilta - tai piispalta jos hän on läsnä - luostarissa esimieheltä, ja suudeltuaan Pyhiä ikoneja poistuvat keljoihinsa. ............. Jos PRAVILO luetaan ilman pappia, niin papin osat jäävät pois, ja lukija aloittaa palveluksen sanoilla: Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Samalla rukouksella lukija päättää pravilon lausuen sen loppusiunauksena ja sanoen sen edellä "siunaa" sijaan: Herra, siunaa.