Toiminnot

Kymmenen tärkeää asiaa (opetuspuhe)

Kohteesta Ortodoksi.net

Kymmenen tärkeää asiaa, jotka voisit tehdä Suuren paaston aikana

Slaavilainen risti.jpg

Pian tulee Herran pääsiäinen, Kristuksen ylösnousemuksen juhla, aika menee vilisten ja lähes huomaamattamme. Meidän pitäisi pysähtyä ja irtautua turhasta hälinästä, joka imee kaiken energiamme ja kuluttaa aikamme. Siksi on hyvä pysähtyä ja miettiä, oletko tehnyt jo nämä kymmenen tärkeää asiaa:

  1. Rukoile hartaudella, että Herra antaisi sinun nähdä syntisi, jotta voisit valmistautua perusteellisesti katumukseen.
  2. Osallistu ennen pyhitetyjen lahjain liturgiaan keskiviikkoisin ja perjantaisin ja osallistu Pyhään ehtoolliseen.
  3. Lue aamulla ja illalla rukoukset kokonaan tai ainakin lisää omaa rukoussääntöäsi hieman tai rukoile enemmän kuin normaalisti.
  4. Lue ainakin yksi evankeliumi. Suuren paaston aikana voisi lukea kaikki neljä evankeliumia, mutta jos se ei onnistu, lue ainakin yksi.
  5. Tee pois sellaiset asiat, jotka olet lykännyt, niin että voit olla täysin vapaa Suuren ja pyhän viikon torstaina ja perjantaina.
  6. Käy sukulaistesi luona ja huomioi oma perheesi keskustelemalla heidän kanssaan ja kuuntelemalla heitä rakkaudella ja ilman kiirettä.
  7. Täytä ainakin yksi vanha lupauksesi: laita taulu seinälle, siivoa kaappi tai mitä ikinä oletkaan luvannut joskus tehdä, mutta olet aina lykännyt sitä.
  8. Rajoita median käyttöäsi, minimoi tietokoneen ja sosiaalisen median sekä blogien käyttöä.
  9. Pyydä anteeksi ympärilläsi olevilta ihmisiltä, sovittele heidän kanssaan riitojasi ja asioita, joilla olet heitä loukannut kauan sitten tai vain äskettäin.
  10. Osallistu johonkin hyväntekeväisyyteen, anna rahaa keräyksiin, ota ensimmäinen askel auttaaksesi jotakin, joka tarvitsee apuasi.

HAP
(Rovasti Alexander Iliashenkoa soveltaen)