Toiminnot

Lasaruksen lauantai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

61. Aamupalveluksessa psalmin 50(51) jälkeen trishagion, Vahvistaaksesi uskoa ja heksapsalmi. Jumala on Herra jälkeen Vahvistaaksesi uskoa kolmesti, 16. psalmikatisma Herra sanoi minun herralleni ja 17. katisma. Katismatropari Säälien Martan ja Marian kyyneleitä kahdesti, Kiitetty olet Sinä Herra, pieni ektenia, katismatropari Sinä, viisauden ja ennaltatietämisen lähde kahdesti, sitten Nähtyämme Kristuksen ylösnousemisen ja luetaan psalmin 50(51). Molemmat kanonit 6:nteen veisuun asti, liitelauselma Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia Sinulle. 3:nnen veisun jälkeen katismatroparit, 5:nnen veisun jälkeen 6:nnen veisun triodionit, sitten kontakki ja iikossi, päivän ja triodionin synaksariot, katabasioina Kuljettuaan veden yli kuin kuivaa maata ja Me ylistämme Sinua sijasta molempien kanonien 9. veisu lauselmineen ja katabasia Me, jotka olemme Sinun kauttasi pelastetut. Sitten Pyhä on Herra, meidän Jumalamme kahdesti (lauselmaa Ylistäkää Herraa, meidän Jumalaamme ei lausuta), ja eksapostilariot, ensimmäinen kahdesti ja toinen kerran. Kiitosstikiiroina 8 stikiiraa järjestyksessään, Kunnia, Suuri ja outo ihme, Nyt, Korkeasti siunattu, Suuri ylistysveisu ja Tänä päivänä.

62. Liturgiassa typikon psalmit, autuudentroparit 1:sen kanonin 3:nnesta ja 2:sen kanonin 6:nnesta veisusta. Saaton jälkeen Tulkaa, kumartukaamme... kuolleista ylösnoussut. Vahvistaaksesi uskoa, kontakki Kristus, kaikkien ilo. Niin monta. Päivän epistola ja evankeliumi. Totisesti on kohtuullista sijasta Ihmiset, suuresti kunnioittakaamme. Ehtoollislauselma Lasten ja imeväisten suusta, Vahvistaaksesi uskoa, Olkoon Herran nimi ja päätös Kuolleista ylösnoussut Kristus, totinen Jumalamme (35 jne.


35) Tänä lauantaina on kiellettyä toimittaa muistopalvelusta kollyban kanssa, kuten myös palmusunnuntaina ja Tuomaan sunnuntaina. Vainajien nimiä kumminkin muistellaan, tarvittaessa, jolloin liturgian lopussa lauletaan vain neljä tropari, Saata, oi Vapahtaja jne.

-> Triodionin aloitussivulle