Toiminnot

Mikael (arkkimandriitta)

Kohteesta Ortodoksi.net

Arkkimandriitta Mikael Valamossa 2021
(kuva © Kai Appelberg / ON)
Heinäveden Valamon luostarin veljestö on valinnut uudeksi luostarin johtajaksi varajohtaja ja taloudenhoitaja, arkkimandriitta Mikaelin (siviilnimeltään Mikael Nummela). Hän on syntynyt 1974.

Hän aloitti luostarielämänsä Helsingin Sofiassa 2009 ja siirtyi Valamon luostariin 2013. Sofiassa hänet vihittiin diakoniksi, viitankantajamunkiksi ja pappismunkiksi 2011 ja seuraavana vuonna 2012 pieneen skeemaan eli munkkeuden seuraavaan asteeseen. Arkkimandriitan arvon hän sai Valamossa ollessaan 2019. Luostarin johtajaksi hänet valittiin 4.1.2022 edellisen igumenin, arkkimandriitta Sergein siirryttyä vuoden 2022 alusta Haminan piispaksi.

Koulutukseltaan hän on sekä teologian maisteri että kauppatieteiden ja filsofian maisteri. Tuo kauppatieteen tutkinto, englanniksi Master of Science in Business, on suoritettu Norjassa. Isä Mikaelin kielitaito on varsin laaja, sujuvasti hän osaa käyttää suomen ja ruotsin lisäksi, norjaa, venjäjää ja englantia sekä näiden lisäksi auttavasti vielä joitakin muitakin kieliä.