Toiminnot

Optinan isien rukous Jeesuksen rukouksen lahjan saamiseksi

Kohteesta Ortodoksi.net

Rukous
(kuva © veli Martinus, Valamon luostari)

Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika!

Enkelit ja ihmiset kumartavat Sinun pyhää Nimeäsi. Helvetin voimat vapisevat sen edessä. Sinun Nimesi on varma ase, joka karkottaa kaikki vastustajat. Sinun Nimesi polttaa pois synnit ja himot. Sinun Nimesi antaa voiman askeettisiin kilvoituksiin, kokoaa hajaantuneen mielemme ja rikastuttaa meidät hyveillä täyttäessämme Sinun käskyjäsi. Sinun Nimesi tekee ihmeitä ja yhdistää meidät Sinun kanssasi, suo meille rauhan ja ilon Pyhässä Hengessä ja taivasten valtakunnan tulevassa elämässä.
Sen vuoksi minä, ansioton palvelijasi, rukoilen Sinua: karkota meistä hengellinen tietämättömyys, valaise meidät Jumalallisen Totuuden tuntemisella ja opeta meitä lakkaamatta toistamaan tätä rukousta keskittyneinä, nöyrästi, katuvaisina ja murtunein mielin, sekä mielellämme että sydämellämme. ”Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä”.
Sinä, Herra, olet puhtaimmilla huulillasi sanonut: ”Mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen.” (Joh.14:13) Pyhän Äitisi, pyhän….. (voit mainita kenet tai keitä pyhiä haluat) ja pyhien isiemme esirukousten tähden minä pyydän Sinun Nimessäsi, että antaisit minulle pyhimmän ja kaikkivoivan Nimesi rukouksen. Kuule pyyntöni, Sinä joka olet luvannut kuulla kaikkia niitä, jotka totuudessa kutsuvat Sinua avukseen.
Sillä Sinun on armo ja pelastus ja Sinä voit antaa rukouksen niille, jotka rukoilevat Sinun kunniaasi, yhdessä Isän ja Pyhän Hengen kanssa.

Aamen.

Katso myös