Toiminnot

Ortodoksi.netin kuvapankki

Kohteesta Ortodoksi.net

Jumalanäiti Tiennäyttäjä (Hodegetria).
Ikoni maalattu oletettavasti Kyproksella läntisten taiteilijoiden toimesta aikaisin 1400-luvulla.
Bysanttilainen museo, Ateena, Kreikka
(Kuva: Ortodoksi.net)
Tämän sivun kautta voit mennä katselemaan koko ajan täydentyvää ja Ortodoksi.net-sivuston ylläpitäjien hallinnoimaa Ortodoksi.netin kuvapankkia, jossa on erilaisia ortodoksisia kuvia, kuten ikoneja, kirkkoja, ortodoksisia sakramentteja, esineitä ja henkilöitä sekä muuta ortodoksista kuvamateriaalia. Kuvien tekijänoikeudet ( © ) ovat Ortodoksi.net-sivustolla ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.


Nämä kuvien käyttöä koskevat ohjeet koskevat vain ”Ortodoksi.netin kuvapankki” -sivulla olevia kuvia. Nämä ohjeet eivät koske Ortodoksi.netin muilla sivuilla kuten esim. artikkelisivuilla olevia kuvia osoitteessa: www.ortodoksi.net tai Ortodoksi.netin sosiaalisilla sivuilla (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube) olevia kuvia.

Kuvien käyttölupa


Kuvia voidaan käyttää vapaasti opetuksessa ja yksityisessä käytössä. Kaupallinen kaikenlainen julkaisu ja käyttö (painotuotteessa tai netissä) on luvanvarainen.

Jos kysymyksiä tulee kuvien käyttön osalta - ota yhteys ylläpitäjiin varmistaaksesi oikeutesi.

Ortodoksi.netin kuvapankissa olevat ortodoksiset kuvat ovat Ortodoksi.netin ylläpitäjien tai sivustolle kuviaan luovuttaneiden muiden kuvaajien kuvaamia. Kuvia saa käyttää maksutta suomalaisissa yleissivistävissä oppilaitoksissa (lähinnä peruskouluissa ja lukioissa) ortodoksisen uskonnon tai muunkin uskonnon (oppiaineen) opetuksessa sekä monisteissa että nettisivuilla mainiten aina kuvien lähde: Ortodoksi.net

Samoin kuvia saavat käytää maksutta Suomen ortodoksisen kirkkoon kuluvat seurakunnat kerho- ja opetustyössään, joka suuntautuu lapsille tai aikuisille samoin ohjein kuin edellä. Kirkon järjestöjen tai muun kirkon organisaation tulee neuvotella kuvien käytöstä erikseen ylläpidon kanssa.

Kuvia ei saa käyttää kaupallisissa painetuissa tai nettijulkaisusissa ilman lupaa. Kuvia saavat käytää maksutta omassa yksityisessä käytössään myös kaikki yksityiset henkilöt esimerkiksi ikoneja maalatessaan ja ikonimalleja etsiessään jne. mutta niitä kuvia ei saa julkaista omilla nettisivuilla eikä muille jaetuissa monistetuissa, painetuissa tai nettijulkaisuissa ilman Ortodoksi.netin lupaa.

Kuvien aihepiirejä

Tällä hetkellä on osittain valmiina seuraavia kuvia (60):

Lähetä kuvatoiveita ylläpidolle osoitteeseen: yllapito.ortodoksinet(at)gmail.com

Valmistella n mm. lisätä Valamon ja Lintulan luostareja sekä Pokrovan yhteisöä ja Athossäätiön Panagia-keskusta käsiteleviä kuvia sekä muitakin aihepiirejä kuten erilaisia kirkkoja ja tšasounoita (rukoushuoneita, kappeleja) käsitteleviä kuvia. Kuvien ilmestymisen huomaa edellä olevan aihepiirilistan täydentymisestä.

Yhteystietomme

Julkaistavia kuvia koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä ylläpitoon sähköpostilla seuraavista gmail-osoitteisiin, mikäli kuvia käytetään muuhun kuin opetuskäyttään, esimerkiksi vaikka johonkin kaupalliseen käyttöön:

* yllapito.ortodoksinet
* petja.pyykkonen

tai ortodoksi.net-loppuiseen sähköpostiin:

* info

Kerro tarvittaessa sähköpostilla:

  • kuvien käyttötarkoitus
  • mitä kuvia käytät ja missä julkaisussa
  • omat yhteystietosi mukaanlukien puhelintieto

Otamme tarvittaessa yhteyttä kuviamme tarvitseviin.

Yleissivistävien koulujen ja oppilaistosten sekä ortodoksisten seurakuntien ei tarvitse ottaa yhteyttä kuivien käytöstä, kun ne noudattavat annettuja ohjeita kuvien lähteen merkiysemisestä. Samoin voivat toimia yksityiset henkilöt, jotka toimivat ohjeiden mukaisessti.

Ortodoksi.netin ylläpidon puolesta,
Hannu Pyykkönen (H@P)
yllapito.ortodoksinet@gmail.com