Toiminnot

Paaston neljäs sunnuntai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

41. Lauantai iltana avuksihuutostikiiroina 6 ylösnousemusstikiiraa ja 4 Johannes Siinailaisen stikiiraa, Kunnia, pyhän stikiira, Nyt, vuorosävelmän mukainen 1. stikiira Jumalansynnyttäjälle. Virrelmästikiiroina ylösnousemusstikiirat, Kunnia, pyhittäjän stikiira, Nyt, Oi ennennäkemätöntä ihmettä. Ylösnousemustropari, pyhittäjän tropari, Jumalansynnyttäjän tropari, ja päätös.

42. Sunnuntaina aamupalveluksessa psalmin 50(51) jälkeen kolminaisuuskanoni ja kolminaisuustroparit Totisesti on kohtuullista. Trishagion, pyhittäjän tropari ja heksapsalmi. Jumala on Herra jälkeen troparit samoin kuin ehtoopalveluksessa. Psalmikatismat ja 17. katisma. Katismatroparit, Kiitetty olet Sinä, Herra, vuorosävelmän mukaiset hypakoe, antifonit ja prokimeni. Ylösnousemuskanoni ja pyhittäjän kanoni, liitelauselma Jumalan pyhä. 3:nnen veisun jälkeen pyhittäjän kontakki, sitten katismatropari ja jumalansynnyttäjän tropari. 6:nnen veisun jälkeen ylösnousemuskontakki ja iikossi. Päivän ja triodionin synaksariot. Katabasioina Minä avaan nyt suuni ja triodionin sunnuntaitten ylösnousemusevankeliumi. Me ylistämme Sinua jälkeen ylösnousemuseksapostilario, sekä pyhittäjän ja Jumalansynnyttäjän eksapostilariot. Kiitosstikiiroina 4 ylösnousemusstikiiraa ja 4 pyhittäjän stikiiraa (ehtoopalveluksesta), kahden viimeisen edellä liitelauselmat Autuas se mies, joka Herraa pelkää ja Kallis on Herran silmissä hänen hurskaansa kuolema, Kunnia, Tulkaamme työhön, Nyt, Korkeasti siunattu. Suuri ylistysveisu ja Tänä päivänä.

43. Liturgiassa typikon psalmit, autuudentropareina 4 vuorosävelmän mukaista ja 4 pyhän kanonin 6:nnesta veisusta. Saaton jälkeen ylösnousemustropari, pyhittäjän tropari, temppelin pyhän tropari ja kontakki Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä. Sunnuntain epistola ja evankeliumi, ja edelleen Basileios Suuren liturgia. Ehtoollislauselma Ylistäkää Herraa, Me näimme, ja päätös.

Sunnuntai illan ehtoopalveluksen järjestystä kts. 31.

-> Triodionin aloitussivulle