Toiminnot

Paaston toinen sunnuntai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

35. Lauantaina ehtoopalveluksessa avuksihuutostikiiroina 6 ylösnousemusstikiiraa ja 4 pyhän Gregorioksen stikiiraa, Kunnia, pyhän stikiira, Nyt, vuorosävelmän mukainen 1. stikiira Jumalansynnyttäjälle. Virrelmästikiiroina ylösnousemusstikiirat, Kunnia, pyhän stikiira, Nyt, Avioton Neitsyt, joka käsittämättömästi. Ylösnousemustropari, pyhän tropari, Jumalansynnyttäjän tropari, ja päätös.

36. Sunnuntaina aamupalveluksessa psalmin 50(51) jälkeen kolminaisuuskanoni, kolminaisuustroparit Totisesti on kohtuullista, pyhän tropari ja heksapsalmi. Jumala on Herra jälkeen troparit samoin kuin ehtoopalveluksessa. Psalmikatismat ja 17. katisma. Ylösnousemuskatismatroparit. Kiitetty olet Sinä, Herra. Vuorosävelmän mukaiset hypakoe, antifonit ja prokimeni. Ylösnousemuskanoni ja pyhän kanoni. 3:nnen veisun jälkeen pyhän kontakki, sitten hänen katismatroparinsa ja Jumalansynnyttäjän tropari. 6:nnen veisun jälkeen ylösnousemuskontakki ja iikossi, päivän ja triodionin synaksariot. Katabasioina Minä avaan nyt suuni ja triodionin sunnuntaitten ylösnousemusevankeliumi. Me ylistämme Sinua jälkeen ylösnousemuseksapostilario, sekä pyhän ja Jumalansynnyttäjän eksapostilariot. Kiitosstikiiroina 4 ylösnousemusstikiiraa ja 4 pyhän stikiiraa (24, Kunnia, Tänä pidättäytymisen aikana, Nyt, Korkeasti siunattu. Suuri ylistysveisu ja Tänä päivänä.

37. Liturgiassa typikon psalmit, autuudentropareina 4 vuorosävelmän mukaista ja 4 pyhän kanonin 6:nnesta veisusta. Saaton jälkeen ylösnousemustropari, pyhän tropari, temppelin pyhän tropari ja kontakki Sinulle oi Jumalansynnyttäjä. Sunnuntain epistola ja evankeliumi jne. Ehtoollislauselma Ylistäkää Herraa, Me näimme, ja päätös.

Illan järjestystä kts. edellisen sunnuntain kohdalta 31. Keskiviikon, perjantain ja lauantain järjestyksen suhteen ks edellistä viikko 32, 33, 34.


24) Pyhän kahden viimeisen stikiiran edellä liitelauselmat Minun suuni puhuu viisautta, minun sydämeni ajatus on ymmärrystä ja Sinun pappisi olkoot puetut vanhurskaudella, ja sinun hurskaasi riemuitkoot.

-> Triodionin aloitussivulle