Toiminnot

Paaston viides sunnuntai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

54. Lauantai iltana avuksihuutostikiiroina 6 ylösnousemusstikiiraa ja 4 pyhittäjä Marian stikiiraa, Kunnia, Ristisi voima, oi Kristus, Nyt, vuorosävelmän mukainen 1. stikiira Jumalansynnyttäjälle. Virrelmästikiiroina ylösnousemusstikiirat, Kunnia, Sielun pyyteet ja lihalliset himot, Nyt, Oi ennennäkemätöntä ihmettä, ylösnousemustropari, Kunnia, pyhittäjän tropari, Nyt, Jumalansynnyttäjän tropari, ja päätös.

55. Sunnuntaina aamupalveluksessa, psalmin 50(51) jälkeen, kolminaisuuskanoni ja kolminaisuustroparit Totisesti on kohtuullista, pyhittäjän tropari ja heksapsalmi. Jumala on Herra jälkeen troparit samoin kuin ehtoopalveluksessa. Psalmikatismat ja 17. katisma. Ylösnousemuskatismatroparit, Kiitetty olet Sinä, Herra, vuorosävelmän mukaiset hypakoe, antifonit ja prokimeni. Ylösnousemuskanoni ja kaksi triodionin kanoni, joista 1:sen liitelauselma Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme ja 2:sen Jumalan pyhä. 3:nnen veisun jälkeen, pyhittäjän kontakin jälkeen katismatropari ja tropari Jumalansynnyttäjälle. 6:nnen veisun jälkeen ylösnousemuskontakki ja iikossi, päivän ja triodionin synaksariot. Katabasioina Minä avaan nyt suuni ja triodionin sunnuntaitten ylösnousemusevankeliumi. Me ylistämme Sinua jälkeen ylösnousemuseksapostilario, sekä pyhittäjän ja Jumalansynnyttäjän eksapostilariot. Kiitosstikiiroina 4 ylösnousemusstikiiraa ja 4 pyhittäjän stikiiraa (ehtoopalveluksesta), kahden viimeisen edellä liitelauselmat Hartaasti minä odotin Herraa, ja Hän kumartui minun puoleeni ja Hän asetti minun jalkani kalliolle, Hän vahvisti minun askeleeni. Kunnia, Ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, Nyt, Korkeasti siunattu, Suuri ylistysveisu ja Tänä päivänä.

56. Liturgiassa typikon psalmit, autuudentropareina 4 vuorosävelmän mukaista ja 5 triodionin kanonin 6:nnesta veisusta. Saaton jälkeen ylösnousemustropari, pyhittäjän tropari, temppelin pyhän tropari ja kontakki Sinulle, oi Jumalansynnyttäjä (jos ilmestyspäivä on jo mennyt, niin Kristittyjen varma puolustaja, kts. esiteoria 40). Sunnuntain epistola ja evankeliumi ja edelleen Basileios Suuren liturgia. Ehtoollislauselma Ylistäkää Herraa, Me näimme, ja päätös.

57. Sunnuntai iltana noudatetaan samaan järjestystä, kuin aikaisemminkin, kts. 31.

58. Saman viikon keskiviikkona ehtoopalveluksessa psalmikatisman jälkeen avuksihuutostikii-roina päivän stikiira kahdesti, marttyyristikiira, 3 triodionin stikiiraa ja 4 minean stikiiraa, Kunnia, nyt, Jumalansynnyttäjän stikiira. Päivän parimiat, Nouskoon minun rukoukseni, ja edelleen Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia.

-> Triodionin aloitussivulle